• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Basówka z subwoofera Creative G500

Reakcji
0
Witam.

Mam takie pytanko: czy ktoś mierzył bądź widział w internecie pomierzony głośnik basowy z subwoofera Creative gigaworks progamer G500? Nówka do mnie leci, będę się nim bawił, ale wypada mieć Tisy... Może ktoś z okolicy Sosnowca/Katowic podejmie się pomierzenia za browara ? :)

A ja coś nie wierzę w tą 3 calową cewkę, ale nie wiem, nie widziałem.

:oops: dopiero teraz zauwazylem ze to chodzi o creativa... :oops:
melisław napisał:
Pawel S. napisał/a
3 cewkowa cewka

Chyba 3 calowa cewka
chodzilo mi o glosnik z zestawu logitecha. maja tam 3 cewki zasilane 3xTDA7294. 3szt po to zeby wykozystac jedno trafo na wszystkie koncowki mocy.

w creativie jest 8" glosnik i nic o nim nie wiem. sorki za zamieszanie :roll:

tutaj cos o nim jest http://ocforum.pl/showthread.php?t=13923

"kopa ma takiego ze szyby w domu powybijał."
razem z ostatnia pełnosprawną "klepką"

a tak w ogóle to co po Ci parametry tego głośnika?

Bo mam nówkę i chcę go jakoś sensownie zaaplikować, a przy tym odnoszę wrażenie, że jest lepszy od GDN 20/80/2 i całej elity stxów :)

Buda ma jakieś ~14L netto co na głośnik 8 calowy wydaje się być nieco za mało. Wolę pomierzyć najpierw.

[ Dodano: 2009-01-21, 17:16 ]
DSC00607.JPG

Tak wygląda. Może ktoś kojarzy, może to nie jest no name ? :)

Więcej fot w galerii: http://lh5.ggpht.com/_zwAGkchME7k/SXIMFz-PAxI/AAAAAAAAFxU/FEk2RcLKrgo/s912/DSC00607.JPG

Nawet jakbys mial wyslac do kogos na pomiary T-S to w obie strony przesyłka wyniesie Cie tyle co zaplacisz za czesci do Jiga ;-) wiec warto go zrobic na przyszlosc.

Powrót