• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Bedzie cos z tego ? /luknijcie

Reakcji
0
MAm takie pytanie:

Czy dało by rade cos z tego zrobic :]
chodzi o jak najtanszą wersje , i wizje jak Wy byscie to widzieli

NIe wiem jak sie zdjecia mniejsze robi :/
http://www.cyki.neostrada.pl/wymiary.jpg

1.jpg

2.jpg

nic ciekawego nie bedzie. moglbys probowac zrobic pseudo TL, ale to albo rura o wiele dluzsza - nieco ponad 2 metry, albo wsadzic w to jakis picimencik o wysokim fs i sie pobawic - moznaby z niego wykrzesac bas ;), ale nie oczekuj cudow - raczej calosc bedzie rezonowala... mimo wszystko tego tonsila do TL bym nie dawal - maly xmax. przeznaczeniem dla niego jest obudowa bassreflex o litrazu 50-60 litrow, strojona wysoko - okolo 45hz.

Qrcze... jak to nic z tego nie będzie ?? Zależy do czego to ma służyć... bo jeśli za stolik pod TV to rzeczywiście nic dobrego... a jeśli do muzy to wstawić BR i będzie sub do szybkiej muzy... Oczywiście nie mniejszej pojemności jak 50 litrów :-)

MormoN napisał:
Qrcze... jak to nic z tego nie będzie ?? Zależy do czego to ma służyć... bo jeśli za stolik pod TV to rzeczywiście nic dobrego... a jeśli do muzy to wstawić BR i będzie sub do szybkiej muzy... Oczywiście nie mniejszej pojemności jak 50 litrów :-)

Ty chyba nie wiesz co piszesz :)

Oj nic z tego tonslia raczej niebedzie ;/ jak juz wczesniej bylo mowione
za maly wychyl membrany :)
POZDR

A moze macie jakies propozycje , na Suba Pasywnego , jak by to najlepiej grało ?

Oj chyba wiem... :-) Jeśli to 20/60 to poznałem go bardzo dobrze... może nie wzrusza nieba i ziemi ale gra bardzo przyjemnie i z niezłym wykopem. Do szybkiej muzy się sprawdza.

no ja nie wiem czy poza 20/80 z tonsili cos gra przyjemnie na subie :/ jak juz to napewno nie w budzie z tego pcv :/ i w temacie jest napisane ze to gdn z serii 25 :P

JA sucham All , trance ,house,
chodzi mi o jakas konstrukcje a plyty jak nic z tego nie bedzie

,,strojenie na 45hz''
Nie mam pojecia o co chodzi :/
No i nie chce raczej nic duzego :/

Powrót