• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

BEYMA: ASW8 vs ASL8

• Autor wątku Autor wątku powa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
elo

napisałem do kolesia z beymy(jakiś ricardo:) co by mnie uraczyl parametrami ASW8 i ASW10 ->głośniczki basowe do cara z serii bass xtreme.

koleś wysłał mi karty katalogowe tychże ASW ale zaznaczył, że ASW są wycofane i teraz na ich miejsce są odpowiednio ASL8 i ASL10 a różnica pomiędzy nimi to tylko kolorystyka.

ok se myśle i na wszelki wypadek sprawdzam parametry głośników ASL na ELMUZie i...
szlag mnie trafia! Różnice w parametrach głośników serii ASL i ASW są potężne. dupa zimna bo na niekorzyść ASLów.

pozostaje pytanie: kto ma rację? Ricardo(w sumie siedzi koleś w BEYMIE) czy elmuz? kto mnie robi w bambuko? kto kłamie a kto mówi prawdę? i kto wrobił królika rogera?:)))

hmm. mam kłopot. pomoże ktoś?

Powrót