• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

beyma.

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja ją słyszałem. WG mnie najlepszy głośnik jaki słyszałem. Dzwięk potęga. Bas super niski nie jest myślę że BSW 15" zejzie nizej. Ale wątpie by zagrał az z takim kopem jak Beyma. Słyszałem również dwie te beymy w pokoju około 40mkw. Powiem wam że czegoś takiego jeszcze nie było :razz:

Zaraz zapwne pojawi się 100 wpisów że głośnik do bani itp. Ale miałem kilka głośników i powiem wam ze nie szłyszałem głośnika któru by az tak dobitnie grał. Głośnk jest mega szybki. Jak każda beyma troszku estradowa:]

Aha głośnik potrzebuje pieca. I tu byle holtonik 400W nie wystarczy:] ja słyszałem ją z wzmakiem ADS, modelu nei znam:] Ale coś o tych wzmakch Umberto powiedzieć mozę :]

kusi.... kusi...:>
w jakiej budzie slyszales? closed czy BR?:>

[ Dodano: 2006-12-06, 23:05 ]
greg00, cena to nie wszystko:)

Głośnik bardzo ciekwawy, duża moc, spl. Tylko z tego co ludzie piszą głośnik ma sporą wadę, cewka przy dużych wychyłach wali o dno.

mIKI myślę że jak będziesz słuchał z wyobraźnią to głośnikowi nic się nie stanie.
Pamiętam że irek pisał że ma tą beyme, nie wiem dokładnie czy mówił że cewka wali o dno czy górne zawieszenie udeża o kosz(taka wada jak w stx gdn 42-300)

mIKI, też przymierzam się teraz do kupna jakiegoś dobrego głośnika do suba.
Niestety, Powery dla mnie za drogie. Może jeszcze ktoś się zdecyduje, to możnaby zapytać, jaka cena za 3szt. Ale 400zł mogę dać max, więc raczej odpada.

No no to jest mysl do ARZ jak znalazł :] Ja bym tak bardzo o ta cewke sie nei obawiał dobra aplikacja troche rozsadku i nic sie nie stanie. Pogadaj z LUKASZem on powinien cos wiedziec wiecej o tym głośniczku :]

mIKI napisał:
w tych modelach tez tak jest?:( ehh
http://www.elmuz.com.pl/sklep/download/POWER15-I.pdf

w zasadzie nieznaczna ronica w cenie, buda troche wieksza, ale jakie osiagi!
jesli paramatry sa realne to masakryczne sa te glosniczki...
wiecie moze gdzie mozna je najtaniej wyrwac?:>

Jakie koszta takiej 15" ??
Skoro zalecają bude closed 55dm3 to mnie to pasi (moge dać ok 65 netto) ...

gdyby bylo kilku chetnych moze da sie wynegocjowac jakies rabaty...
cena katalogowa 12" to 580pln
15" to 655pln wiec roznica jest niewielka.
wieczorej przejrze jeszcze zagraniczne fora i sklepy internetowe, moze bedzie taniej.

Powrót