• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

BG7 - wzmaczek na dwie parki

Holgin wklej schemat z oznaczeniami elementow to napisze ci co zmodyfikowac zeby troszke lepiej gralo jak teraz oraz zeby mozna bylo wiecej biasiku ustawic.

Pozdr

Dzięki, ale to końcówka do subwoofera, więc to jak gra nie jest aż tak ważne, a biasu to i 300mA na tranzystor ustawiłem żeby szybciej nagrzać radiator, także chyba nic nie trzeba zmieniać :) tak czy inaczej, schemat wrzucałem w starym poście: >klik<

U mnie narazie wyglada to tak jak ponizej. Zmniejszylem loop gain o ponad 15dB, bedzie mozna bez zmian zamontowac BCki w miejsce 2sk170, thd wzroslo ale nieznacznie. Pojawilo sie wiecej 2 harmonicznej.
347c055c8a48b5ca36361217d44ac76c_1493066245.jpg

Mam pytanko, Które elementy dobierać by napięcie stałe na wyjściu było zero? W jednej końcówce mam DC 0,35 V a w drugiej ok 1 V.. Może zamienić tranzystory T1 i T2 miejscami?

Powrót