• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

BLAU GTA 2100-jaki głośnik

Reakcji
0
jak w temacie.kumpel zakupi ł tego blau i chce nową skrzynie. muzyki słucha najróżniejszej (przewaga techna i popu) ale w głównej mierze chodzi o to żeby głośnik robił buuuuuuuuuuuuuuuuuu ale bez przesady. autko- hmm... daichatsu core (nie wiem czy dobrze napisałem) z bardzo małym bagażnikiem (głębokość ~ 30 cm max), przodu narazie brak (nakręcam go na helix blue). co możecie polecić ?

Pawel S. napisał:
moze juz sie to wkurzajace robi ale... MDS08 :P

Dobry głośnik to trzeba go polecać aż do znużenia, sam mam ochotę go zamówić, ale nie znalazłem żadnej konstrukcji tu na forum, praktycznie nic o nim nie wiem może jakieś info na ten temat koledze dwa posty wyżej tez pewnie się przyda

adambb napisał:
nie znalazłem żadnej konstrukcji tu na forum, praktycznie nic o nim nie wiem może jakieś info na ten temat koledze dwa posty wyżej tez pewnie się przyda
no to poszukaj bo sporo juz o nim bylo.
dobry glosnik o stosunkowo niskich wymaganiach mocowych, gra swietnie w malej obudowie (20-25 litrow) i tez chce go miec :P

aha zapomniałem dodać, fundusze to 150zł na głośnik :neutral:
mds odpada.myślałem o mivoc'u 310 ale jak powiedział jaka cena to mina mi zrzedła

cw1002c lub 1202c
Mialme oba z tym wzmakiem i bylo super

NIestety cw tylk oz drugiej reki

EZO, przepraszam Cie bardzo, ale skad sie urwales? czyzbys zrobil sobie dluga przerwe w kontakcie z DIY? :neutral: bo te glosniki to juz historia...

Pawel S. napisał:
EZO, przepraszam Cie bardzo, ale skad sie urwales? czyzbys zrobil sobie dluga przerwe w kontakcie z DIY? :neutral: bo te glosniki to juz historia...

DO auta. Wysmienite.
Sam jakis czas temu szukalem wszdzie cw1202c.
Ktory glosnik bedzie pracowal zamoczony i zamarniey w aucie ?

Cw zawsze bedzie dosknala propozycja niskobudzetowa do samochodu

A co do przerwy. Spoko sledze na bierzaco ale glupoty i lenistwa nie znosze.
Kiedys samemu sie do wszystkiego dochodzilo, a teraz wiekszosc chce aby im podac kawe na lawe.

EZO napisał:
Kiedys samemu sie do wszystkiego dochodzilo, a teraz wiekszosc chce aby im podac kawe na lawe.
i tu sie zgodze ;)
na forum jestem dosc cierpliwy ale niektorzy to juz przeginaja...
EZO napisał:
no niewiem - nie slyszalem ich w samochodzie

Pawel S. napisał:
EZO napisał/a:
no niewiem - nie slyszalem ich w samochodzie

a wiec krotkie pytanie.... czemu mnie krytykujesz jak nie wiesz jak to sie zachowuje w samochodzie?
Aby postow sobie nabic ? :mrgreen:

mialem doswiadczenie z tymi glosnikami i szczerze mowiac niepomyslalbym o ich zakupie. najbardziej mi sie podobalo brzmienie serii LW ale szkoda ze taki ciche byly... a tak to wiecej alpharda nie. nawet STXy juz nie spelniaja moich wymagan - chyba sie stazeje :|

Lekko odświeżę temat bo spekulacje na ten temat znowu ruszyły

EZO, a pamiętasz może w jakiej skrzyni siedział ten cx1002 :?:Biorę jeszcze pod uwagę STX 27-150 SC/SS lub 32-150 SC/SS

krzyhoo9 napisał:
EZO, a pamiętasz może w jakiej skrzyni siedział ten cx1002 :? :Biorę jeszcze pod uwagę STX 27-150 SC/SS lub 32-150 SC/SS
ostatanio na allegro taki wysyp tanich głośników o parę klas lepszych od ww że bym się nimi nie interesował, do czasu może aż parę nowych modeli stxa wyjdzie :)

Powrót