• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Blaupunkt ACR3231 dwa pytania

Reakcji
0
Siemka, znalazłem takie oto radio samochodowe i chciałbym je podłączyć do zasilania w domu, ale nie wiem jak, bo z wiązki zasilania idą trzy przewody o kolorze czerwonym (oznaczony jako +12V), brązowym (Ground) i nieoznaczonym zielonym. Wszystko niby jak na tacy, ale nie wiem do czego służy ten zielony.
A drugie pytanie to jak zrobić do tego wejście AUX, bo chciałem według tego http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2038797.html ale nie wiem gdzie w tym potku (która nóżka) jest minus, bo jest podane wejście aux a nie wiem gdzie jest minus.

czerwony + na stałe, czarny masa czyli - , nie wiem czemu zielony ale wydaje mi się ze chodziło o żółty kabelek czyli + po stacyjce tutaj mostkujesz z czerwonym.

"Odetnij sygnał audio z górnego złącza potencjometru głośności (środek to wyjście, dolne to masa), wstaw tam rozwierne gniazdo mały jack i masz wejście AUX." dalej zdjecie masz pcb od spodu. ;)

A jak to będzie w blaupunkt 3230, bo są inne ścieżki niż w 3231. (jedno miałem 3231 ale się spaliła tda przez ten błąd z kabelkami)

Widzę ze nie masz bladego pojęcia o tym co starasz się zrobić daj komuś kto ma większe doświadczenie, bo będzie więcej szkód jak pożytku!

Powrót