• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Blaupunkt GTA 4 Special Mk II - warto?

Byłem w aucie, za schowkiem nie ma szansy, pod fotel nie wejdzie.
Paweł - fabrycznie jest tam ECU
jimaem.jpg

I jeżeli fotel pasażera przysune na max do przodu (tylko wtedy jest opcja żeby ktokolwiek usiadł z tułu (zostaje ok. 15cm na nogi z tyłu :D ) to osoba mająca 1,7m wzrostu już ma mało miejsca na nogi.. dokładając tam jeszcze dodatkowe 7 cm będzie źle.. :)
Czy są jakieś przeciw, żeby zamontować wzmacniacz na budzie?
13787838453_1f3b80dc6a.jpg

Chodzi o to miejsce między nadkolem a drzwiami.. o ile tam się zmieści, ale to będę sprawdzał jak nie będzie nic przeciwko. I jak wzmacniacze znoszą drgania? Bo u mnie zawieszenie betonowe ;)

sam wzmacniacz nie ma nic przeciwko montazowi w takim miejscu
ale wzgledy praktyczne nie pozwalaja na taki montaz. od czasu do czasu trzeba cos tam pogrzebac wiec dostep powinien byc latwy

Generalnie jeżeli miałby tam być, to próbowałbym go ustawić tak, żeby dało się kręcić potencjometrami przez dziurę na tylny głośnik (wykręcone oczywiście ;) )
dsc_1124.jpg

Photo-0337.jpg

Powracam jak bumerang..... :/
Wzmacniacz wylądował pod nogami pasażera :)
Pograł miesiąc i zaczął trzeszczeć jeden kanał (kable, zwrotnice, sygnały sprawdzane). Kanał trzeszczy, charczy, czasem zamilknie - na dziurach jest różnie, po klepnięciu we wzmacniacz wszystko wraca do normy. Do czasu, dzisiaj na zgaszonym aucie testowałem, co jakiś czas zaczynał charczeć z powrotem.
Zimne luty?
Co jest pod tranzystorami? Pasta termoprzowodząca taka jak do procesorów?
Wszystkie luty są od spodu płytki - żeby ją wyjąć muszę odkleić tranzystory od obudowy...

nastepnym razem sprawdz przelaczniki filtrow
juz kilka razy sie okazalo ze to one sniedzieja
wystarczy spray pr kontakt lub podobny

przestawilem z full na hpf (poki co napedzam tylko przod), plus krecenie odcieciem i gainem - to nie to..
Czy pasta do procesorow w razie czego moze byc?

Odkopie następnym pytaniem.. :)
RAVELAND SQX3500 za 50 zł - warto brać, czy nawet na to nie patrzeć? :) ew, jak nie do auta to do domu? :P

bierz!!!!
albo dawaj link!
super glosmik! :D

- - - - - aktualizacja - - - - -

znalazlem. daj znac czy bierzesz. jak nie to ja kupuje! ;)

smialo kupuj! ;)
w zamknietej zagra kulturalnie

a w b-r potrafi zrobic zadyme, zejsc nisko ale przy tym jednoczesnie niezle kopnac! ;)

jedynie dobrze go zasil! :D

jak ci sie nie spodoba to wez go dla mnie ;)

ile mu trzeba w zamkniętej budzie? :)
Bo od początku mi po głowie chodzi zabudowa boczku z laminatu :P
Jak tylko nie będzie nic stukać, szurać i nie będzie sie rozlatywał to wezmę ;)

edit

ten AXTON C509 mu wystarczy?

Ostatnia edycja:
oj nie wiem w ile go mozna aplikowac
w ok 20 litrach gral ok

wystarczy, ale mile widziane wiecej! :D

Kupiony :)
Ale kombinował będę coś pewnie najwcześniej w grudniu, bo aktualnie jestem w trakcie przekładki na mocniejszy silnik (B18C4), plus będę się bawił w malowanie komory, silnika, wire tuck, a wszystko po godzinach więc trochę zejdzie :)

Powrót