• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

BMW e46 Coupe wymiana seryjnego harman/kardon

Do maty na tych dziurach dokleję jeszcze ori wygłuszenie, raczej nie zaszkodzi a może trochę pomoże.
pokaz fotke. czy to czasem nie taka pianka w ksztalcie dopasowanym do tych drzwi?
jak tak to pokryj to wloknem szklanym ;)

wzmocni i bedzie szybko i latwo :D

no troche zmasakrowany ten glosnik :/
ale graj ;)

Jadę jutro podłączyć to wszystko jak coś będzie nie tak albo osoba która będzie podłączała mi to wszystko do będę oddawał tego suba,

Kable głośnikowe przeciągnięte, tuner wrócił z wyciągniętym RCA.

Protip z naoliwieniem kabla sporo ułatwił przeciąganie :)

8e1ab70451cfe2f6med.jpg

d646ff6652abd0c7med.jpg

I wygłuszone drzwi prawie na gotowo

6ed30f20744a8034med.jpg

691e6580d5e12780med.jpg

25bcefb49c6aa5d7med.jpg

4b4c6a2a83e462f8med.jpg

Wygłuszanie to najgorsza rzecz jaką robiłem przy samochodzie kiedykolwiek, tak pociętych rąk i obolałych jeszcze nie miałem ;)

Ostatnia edycja:
No i wszystko poskładane do kupy :)

Nie spodziewałem się że będzie aż tyle pracy przy wygłuszaniu i instalacji głośników. Najgorzej było spasować boczki, przez matę chociaż to tylko 2mm grubości trzeba było trochę powycinać. Wzmacniacz udało się podwiesić, i wygląda to tak:

75eb370067b87959med.jpg

Cała zabawa kosztowała mnie ~2000 zł czyli prawie 2x tyle ile założyłem wydać na car audio i jakieś 5 dni zabawy :lol: ale jestem zadowolony jak to gra

Czy wygrzewanie głośnika to fakt czy mit??

Powrót