• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

BMW F11 - wofery pod siedzenia.

• Autor wątku Autor wątku borys
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
17
Witam

Mam takie pytanko czy ktorys z kolegow mial moze do czynienia albo moze polecic jakies sensowne 6,5'' albo 8'' wofery do BMW F10/F11 ? Miejsca tam jak na lekarstwo, jest dosyc sporo dedykowanych 8'' opcji na rynku ale jakos ciezko mi sie zdecydowac.
Domyslam sie ze w tak malej objetosci lepiej bylo by zamontowac solidne 6,5''.
Wzmacniacza jeszcze nie ma ale jak juz wybiore jakies glosniki to bedzie.
W drzwiach bedze focal IFBMW.

Dzieki

Nawet seryjne z Logic7 pod normalnym wzmacniaczem potrafią jakoś zagrać.
Logic7 mają cewkę 2", magnes neodym
te z Bang&olufsen mają cewkę 3" i większy magnes neodymowy

Zadzwoń może do Audiomanufaktura. Porozmawiaj z Michałem. Mają dobrze ogarne bmw. Zresztą na pejsbuchu wrzucają dużo projektów.

Audio-system.de mają w ofercie specjalnie dedykowane pod siedzenia do BMW flaty. Ale jak to gra to nie wiem.

Niestety gorzej niż seria, tzn więcej kicka, mniej dołu, gladen też ma, w sumie pokrewne firmy. Za to średne lepsze, a wysokie porównywalne.

Teraz sporo firm wypuściło tego typu rozwiązania, np dietz, mb quart, u-dim, rainbow. Tylko tych nie słyszałem.

Powrót