• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Boschmann Z-8528 X, oraz Z-8168 X

Reakcji
0
Witam!

Mam pytanie apropo wzmacniaczy samochodowych firmy Boschmann: czy model Z-8528 X, ma faktycznie te 1500W na pięciu kanałach i czy jest to jakaś konstrukcja warta uwagi? I te same pytania do wzmaka Z-8168 X (1400W).

P.S.
nie piszcie mi odpowiedzi typu "masz dane policz sobie", ja się niezbyt znam (czyt. jestem laikiem i NIE audiofilem)

P.S.2
Jeżeli chcecie mi dać porównanie do jakiegoś sprzętu to aktualnie mam w domu wieże Philips'a FW C-380 (2x60W RMS) oraz 2 głośniki Extreme Devil RX 122 (200W RMS) w pokoju 20m^2 i moim zdaniem jest to dobre zestawienie (prosze bez komentarzy do mojego audi w domu)

Z góry dzięki za pomoc

ok, może pczekam aż ktoś jeszcze mi coś doradzi. Nie chodzi mi ige_qlimax o jakąś dyskryminacje, ale twoja wypowiedź nic mi nie dała i jest troszke dziecinna. Jeżeli zamieżasz mnie zbluzgać to powodzenia- nie odpowiem.

Boschmann robi dobre wzmacniacze w sowjej klasie i cenie, moce sa troche podciagniete ku gorze ale nie zbyt duzo, niedawno bylo na forum o jakims wzmaku Boschmanna i nawet ktos go zmodyfikowal w celu uzyskania wiekszej mocy, uzyj wyszukiwarki a ona powinna rozwiac twoje niepewnosci.

Pamietaj ze te moce ktore sa podawane najczesciej sa podawane przy 14.4V

PS mogles sie nie przyznawac do Extreme Devil RX 122

jedno jest pewne napewno nieam 1500w !! a ten model o ktorym mowil kolega wisnia to pewnie atx 990 ktory jest chyba najlepszym wypustem boschmanna i ma ok600w rms

wisnia szukałem na tym forum (i innych też ale nie zagranicznych) i o tych wzmakach jest naprawde niewiele (prawie nic). A co do RX 122 to wszystko zależy od gustu- dla kogoś teg głośnik to "syf", a dla kogoś innego to może być to czego szukał (biorąc pod uwagę fakt że za 2 sztuki dałem 120zł).

umberto wiesz jestem tu raczej nowy (to widać :D ) i nie za bardzo łapie o co ci chodzi; jeżeli mógłbyś mi to wyjaśnić byłbym wdzięczny :)

Powrót