• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Boston Acoustics - uszkodzone panele z allegro

Nie na temat...
Dajcie znac co z nimi nie tak, potrzebuje cos malego do testow

Ja też kupiłem , trzeba namówić kogoś kto się lepiej zna żeby też kupił. Będzie miał kto nam pomóc :D

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Nie na temat...
http://allegro.pl/panel-do-subwoofera-boston-acoustics-soundware-xs-i6167289621.html (Panel do subwoofera Boston Acoustics SoundWare XS) troche tego jest, chyba wezme dla zabawy

- - - - - aktualizacja - - - - -

Hmm, tylko czy sa sprawne ... to juz inny case.

Przecież w opisie wyraźnie napisane , że niesprawne
A o ile znam sprzedającego to nie przepuściłby żadnej sprawnej sztuce :)
Moc podawana przez producenta to 100W , więc cudów po tym bym się nie spodziewał

Nie na temat...
Ale przetwornice 140W +/-30V masz ;) Też mam 2szt dzisiaj wysłał kurierem

Każdy inaczej kalkuluje
Moim zdaniem przetwornica ma co najwyżej 100W i może być , że to ona właśnie będzie uwalona
Tak czy inaczej dla mnie to wyrzucona kasa
Ciekaw jestem czy się pochwalicie jak już to cudo dostaniecie do rąk i trochę się nadłubiecie ?

Dostałem panele do suba, w jednym z nich jest uszkodzona przetwornica. Kondensatory sprzęgające mają widoczne pęknięcie. wg. schemat to 2x100nf/250V
A drugiego jeszcze nie rozbierałem. Gdyby ktoś chciał mogę zrobić jakieś zdjęcia.
Ogólnie są ładnie zadbane, można powiedzieć że długo nie pograły. Widać jakieś poprawki bardzo niestaranne,ale to raczej fabryczne (na zasilaczu od standby) ICE3B0565J

Ja też mam swój, wieczorkiem zobaczę co mu dolega. Jeśli to będzie przetwornica o niezidentyfikowanych elementach to borys może na poratuje swoją :D

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Nie mam nikogo w poblizu zeby mi to zrobil, wzialbym tak just for fun.
Czasem potrzebuje cos takiego.

Ostatnia edycja:
Rowniez zakupilem i czekam na paczke. Moglby ktos sprawdzi jaki kontroler PWM tam siedzi?

Edit. Widze ze jes serwisowka sorki.

Ostatnia edycja:
Są na wyjściu końcówki dławiki, jest w nich jakiś scalak? Same mosfety nie muszą oznaczać D klasy.

Powrót