• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Brak sygnału w Końcówce mocy na 2x TDA7294

Reakcji
0
Witam zakładam temat ponieważ mam problem z Konćwóką mocy Stereo na układach 2x TDA7294 i , przedwzmacniaczem z LM1036 :huh:
Dobra więc gdy układ był zakupiony i złożony przeze mnie + przedwzmak , miałem podłączony pod komputer w głośniku tylko było zwykłe buuuuuuuczenie , po obejrzeniu dokładnie końcówki Mocy było widać że oby dwia układy były chyba już fabrycznie uszkodzone więc je odlutowałem zakupiłem nowe dwa i wlutowałem teraz w głośnikach nic nie buczy ale nie ma głosu nie reaguję nawet na podniesienie siły głosu

Więc co to może być zwracam się do was z prośbą o pomoc ! :)

SAM_3352.jpgSAM_3354.jpg

Rany, żeby scalaka nie uruchomić... Sprawdź montaż wszystkich elementów zgodnie ze schematem. Próbowałeś zmienić źródło sygnału ? Zmierz miernikiem (o ile posiadasz ;)) napięcie stałe na wyjściu.

Na dołaczonej dokumentacji nie było dokładnie wytyczone krok po kroku jak to urchomic?
Napisz do advance elektronic bo to chyba od nich kity niech ci owa dokumentacje wysla.
Tak w ogóle dobrze główkuje czy nie podałeś temu układowi zadnego napiecia?

Sprawdź czy nie masz zimnych lutów (niedokładnych połączeń po stronie ścieżek). Co z tym napięciem stałym na wyjściu ? Jakiego używasz transformatora ?

SAM_3431.jpgSAM_3434.jpg

pencil.png

na poczatku zamontuj podkladki izolacyjne pod TDA
tam jest napiecie ujemne i nie powinny byc polaczone z radiatorem

niewiele widac na zdjeciach ale lutowanie pozostawia troche do zyczenia :/

Dobra dzięki wam na przyszłość będę wiedział co i jak zrobić , a teraz muszę układ wysłać do Advanceelectronic uruchomi mi pan go :)))
Można zamknąć

Powrót