• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

brak sygnału z ampli na subwoofer

Karol22m

Zbanowany
Reakcji
0
Witam
Kupiłem amplituner używany Yamaha RX-V450, mam z nim problem, ponieważ przy podłączeniu sygnału do subwoofera aktywnego nic nie słychać. Na pewno jest to wina ampli, ponieważ żadnego sygnału nie daje. I teraz moje pytanie, jak to "zrobić" aby uruchomić suba, myślę, że to coś w ustawieniach, ale niestety nie posiadam do niego pilota i nie mogę "dojść" wiem tyle, że przy funkcji podbicia głośności na każde wyjście(centralny, front itd...)przy subwooferze jest "--" i nic nie mogę z tym zrobić. Wiecie może jak to przestawić aby to zagrało?
Dzięki i Pozdrawiam

Przypuszczam, że bez pilota nic nie zdziałasz. Większość funkcji nie jest bez niego dostępna.

ma ktoś może na sprzedaż pilot, który będzie pasował do tego modelu?
jak nie to chyba będę musiał oddać ampli, bo nie jestem przekonany, że to nie jest wina ampli.
Wydaje mi się, że był rozkręcany... :roll:

[ Dodano: 2010-04-18, 15:30 ]
dobrze by bylo, jak by ktoś kto ma ampli yamahy (podobny model) sprawdzil czy da sie to wlazyc/wylaczyc taka funkcje

a nie ma jakiejś "kombinacji"przyciskami z ampli, aby włączyć tą funkcję?

Powrót