• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Brak wejścia AUX. Da radę pod Tape, czy Phono?

Reakcji
0
Mam okazje kupić świetny wzmacniacz, ale bez wyjścia AUX. Zawsze podłączałem wzmacniacze normalnie pod AUX, i wszystko gralo jak trzeba, niestety teraz pod ręką nie mam żadnego normalnego fabrycznego wzmcniacza stereo, więc nie mam jak sprawdzić. W necie też mało info na ten temat. Czy podłączenie sygnału z karty muzycznej pod wejście TAPE, czy PHONO rozwiąże problem? Czy nie pogorszy to jakosci dźwięku?

tape cd tuner itd bez problem, phono nie bo to jest specjalne pod gramofon i nic innego poza nim się tam nie podłącza

Biorę go zanim ktoś mi zwinie z przed nosa :D Dzięki za bardzo szybkie odpowiedzi, temat do zamknięcia.

Ja wczoraj podlaczylem pod phone przez przypadek swoje kolumny :D. Wzmak byl ustawiony moze na 1/20 mocy to myslalem, ze mi membrany wyskocza z glosnikow niskotonowych :D

Powrót