• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

BSW 104 II - Prosze o pomoc - ostatni moj wpis

buuuuuu..... chyba ktos Cie wydymał kolego...

toz to jest "bsw 104"
Obraz%20002.jpg

a nie "bsw 104II"
p_3_d_34.jpg

a, z tego co ludzie gadaja(gdzies czytałem) róznica jest jak miedzy stara i nowa seria stxa.

zamawialem w mivocu
qrde nie zwrocilem uwagi na to "II"
co mam zrobic
zazadac wymiany na BSW II?
nie wiedzialem w ogole ze jest glosnik BSW bez "II"

duza roznica jest meidzy tymi 2 wersjami ? glosnika?

BSW104 :
Fs = 32, Hz
Qms = 3,8
Vas = 66, liters
Mms = 65,4 g
Xmax = 3, mm
Sd = 353, sq.cm
Qes = 0,31
Re = 3,4 ohms
Le = 1,5 mH
Z = 4, ohms
BL = 12, Tm
Pe = 180, watts
Qts = 0,29
1-W SPL = 90,5 dB

BSW104II :
Fs = 25, Hz
Qms = 3,15
Vas = 76,7 liters
Mms = 90, g
Xmax = 5,4 mm
Sd = 346, sq.cm
Qes = 0,2
Re = 3,3 ohms
Le = 1,2 mH
Z = 4, ohms
BL = 15,2 Tm
Pe = 200, watts
Qts = 0,19
1-W SPL = 90, dB

Takie dane są w bassboxpro, jak widać trochę się różnią.

p.s jeżeli zamawiałeś na tej stronie http://www.ravixaudio.4web.pl to jabym na twoim miejscu złożył reklamacje, widze tam tylko BSW104II ? poza tym i le zaplaciles za glosnik? jeżeli tyle jak za wersje II to nawet bym się nie zastanawiał i składał reklamacje.

tak zamawialem tam gdzie linka podales
nie wiedzialem w ogole ze istnieje
BSW 104
wiec bede reklamował

[ Dodano: 2005-10-06, 09:54 ]
dzwonilem
wymienia
walneli sie

borys, nie jaraj sie...

;-)

PS:
coolombo, tak OT, gdzie moge zassac Bassboxa pro? szukam szukam i tylko purchase i purchase... :-/

Grze co do bass boxa to masz odpowiedz na PW ;)

Ciekawe jak gra BSW184II :D napaliłem się na niego jak żyd na cebule :) tylko ta buda mnie przeraża 150L :-(

Odezwij się na gg lub mail to ci go wyśle. Chyba, że korzystasz z usług p2p, ja ściągnąłem go za pomocą emule, a teraz tylko uaktualniam.

ciekawy jestem co ten glosnik potrafi...

PS zamienie JL Audio 10W0+skrzynia wykonczona czarnym materialem ( CA ) na obojetnie jakiego rozmiaru BSW...4II

Borys ja dochodze do wniosku że ten BSW jest na tyle dobrym przetwornikiem jeżeli chodzi o bas to mało który utwór wydobywa z tego głosnika prawdziwe oblicze. Zapuszczanie jakiejś łupanki jest profanacją ;), zajebiście natomiast radzi sobie z utworkami hard-rockowymi, ciężka stopa do tego nisko nastrojona gitara basowa, normalnie miodzio.

A no racja, naczytalem sie duzo o roznych glosnikach i roznie to sie ma do rzeczywistosci, np wspanialy hertz, dobry to on moze i jest ale nie do sluchania muzyki.

jak juz wyzej pisalem
zadzwoniłem powiedzialem ze zły wysłali
przeprosili mnie telefonicznie
przysłali "dobry" głośnik
oraz otrzymałem gratisa ( za pomyłke z ich strony ) w postaci koszulki
Ogolnie podejscie do klienta jak najbardziej OK !!! Tak powinna dzialac kazda firma
fotki :
http://polhost.pl/~wojtas/bsw1042/

łupie nieziemsko

umberto mam BSW 10" i jest git ale w miare jedzenia rosnie apetyt i mam dylemat teraz 15" czy mega 18" ;]

jak juz brac to 18..... bo jak kupisz 15 to powiesz.. w miare jedzenia rosnie apetyt :P 18 dajesz... :D

BSW glosniej i mocniej,
JL ciszej ale bardziej miekko

powiem cos wiecej jak bede mial wzmaka do BSW

Powrót