• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

BSW 104 II - Prosze o pomoc - ostatni moj wpis

umberto, zaczynasz mnie powoli przekonywać :)
ale ta buda :/
100l :/
to chyba w tym wszystkim najgorsze ...
chyba żeby zrobić coś jak Anihilator EZA...
możnaby głośnik w podłogę, i zrobic kolumnę ,dosłownie kolumne :)
Trzeba się będzie zastanowić...
BTW duże są różnice między 10' i 12' oraz między 12' i 15' ?

Umberto, myślisz że ten głośnik spisałby się poweidzmy w 65-70 litrach?

Ktoś wie ile kosztuje przesyłka tego cuda ze Szwabów? Jakby się w 300zł zmieścić to okazja jak nigdy, głośnik starczy na naprawdę długo (tak wnioskuję po tym co Umberto tutaj wypisuje ;) ).

Ja mam obecnie w podłogę,110L netto.Jednak na dniach sie szykuje z cukrem do niego,mozliwe że 70-80L mu styknie.Miałem dość dawno takie przesłanki ale wolałem nie ryzykować,łatwiej zmniejszyć niz powiększyć.Ja to powiem tylko tyle,to bydle za nisko siega,stąd moje zamiary do eksperymentów.

u mnie prawdopodobnie podobny sie znajdzie prezent pod chonika co u esza :)

dlaczego axx? Bo co ładniej wygląda ma super zaj i jeszcez co tam zawieszenie ja słyszałem BSw jest fajny tylko kay trza tyle skołowac.

do tego zamowienia i ja sie doloze, jak styknie mu 70l to przemysle 15cali jak nei jestem na 100% zecydowany na 12

Hehe:P niezle chlopaki:D wiekszosc z forumowiczow (przynajmniej tych aktywnych) bedzie miala BSW :)

jako aktywny forumowicz ;] nie bede gorszy mialem BSW104II do niedawna i teraz po nowym roku chce robic nowego suba na 2xXXLS badz BSW154II wzmak oczywiscie Holton w wypadku XXLS 2x400W

BTW br o jakiej średnicy dać do 104II żeby nie świstało ?
Buda będzie ok 28-30l strojona na 37 - 40hz (zobaczymy jak poeksperymentuje:))
73mm styknie ?

umberto, jak tylko cos bedziesz widzial jak zachowuje sie w mneijszej pazce daj znac, czekam z niecierpliwoscia!;p

zaraz STX wypuści nową serie pewnie ;)

[ Dodano: 2005-12-10, 12:53 ]
możnaby pomyśleć nad pertraktacjami w sprawie BSW jako nagroda w konkursie :D

Powrót