• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

bsw 154II

Reakcji
0
Witam
Czy ten przetwornik moze grac w obudowie zamknietej? Posiadam takiego ale przypuszczam ze jest po regeneracji wiec chyba obudowa br odpada. Co proponujecie w takiej sytuacji zrobic?

Bekcs eKm, mi on wyglada raczej na naprawianego a nie na regenerowanego. wiec robilbym bude taka jak do oryginalnego BSW
tylko nie rob 100 litrow - to za duzo :P

50-60l closed bedzie git. A jeszcze lepiej 60l BR@40-50Hz bedzie masakra.Najlepiej 100l ale do auta to już pralka. Ja mam bsw124II w 15l closed i gra bardzo fajnie.

To chyba oczywiste że do samochodu nie stroimy tak nisko jak do domu?

[ Dodano: 2009-09-20, 13:21 ]
Wykres nie z bsw ale daje pogląd nt. strojenia w samochodzie.

By bonifacy10

coolombo, 15 cali na 50hz w 60l ?
Z jednym się zgodzę
coolombo napisał:
, bo do napierdzielania to się nadawać będzie, w rocku stopka będzie kopała niczym chuck , ale dla mnie to już przesada, głośnik będzie grał jednym gigantycznym podbiciem , nawet mimo swojego małego qts, ale jeśli się to komuś podoba to ok.

Plyt to mi w garazu nie brakuje :razz: , najwyzej jak mi sie nie spodoba w 60 closed to zrobie inna. Napewno lepsze to bedzie niz alphard ktorego teraz mam.

Zrób bude br jak zatkasz będzie closed, zostawisz sobie opcje która Ci bardziej pasuje.

->takero
Od kiedy zakres 30-50Hz jest kopiący? Najbardziej po klacie dają okolice 60-100Hz.

coolombo, zauważyłeś że ta Twoja charka to z filtrowaniem już jest - LP na 80Hz 12dB/oct ?

Powrót