• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

BSW RAVEMASTER BSW 154-II pomoc

Reakcji
0
Witam Wszystkich :grin:
Jestem nowy na forum i mam nadzieje że będziecie wyrozumiali jeżeli ten temat już kiedyś był poruszony. Dużo czytałem na forum o głośnikach i wzmacniaczach bo chciałem sobie zrobić subwoofer aktywny. Wybrałem głośnik jak w temacie do pomieszczenia 25 m2 czy to wystarczy? Subwoofer będzie używany do słuchania muzyki i do kina domowego czy głośnik ten się nadaje?? Największy problem mam ze wzmacniaczem. Co sądzicie o gotowych wzmacniaczach które można kupić na allegro czy innych stronach?? ewentualnie jaki byście polecali do tego głośnika?? czy lepszym rozwiązaniem będzie zgłosić się do Pana Irka i poprosić o sklecenie czegoś pod ten głośnik?? Subwoofer będzie podłączony do amplitunera harman/kardon AVR 20II może macie jakieś informacje na temat tego sprzętu bo kupiłem go za grosze ale bez pudełka i papierów i nie wiem czy się nadaje. Wiem że to dobra firma ale nie mogę nic znaleźć na temat tego modelu.
Z góry dziękuje za pomoc i wyrozumiałość.

suruwczak napisał:
Wybrałem głośnik jak w temacie do pomieszczenia 25 m2 czy to wystarczy?
wg mnie to nawet za duzo :razz:
suruwczak napisał:
Subwoofer będzie używany do słuchania muzyki i do kina domowego czy głośnik ten się nadaje??
sadzac po opinni innych - TAK! (bo sam nie slyszalem)
suruwczak napisał:
Co sądzicie o gotowych wzmacniaczach które można kupić na allegro czy innych stronach??
allegroto strata pieniedzy a inne ze stron to do dobry poczatek...
suruwczak napisał:
czy lepszym rozwiązaniem będzie zgłosić się do Pana Irka i poprosić o sklecenie czegoś pod ten głośnik??
zdecydowanie najlepsze rozwiazanie :wink:

A skąd ty żeś sie urwał? Weź chłopie poszukaj trochę i poczytaj a nie głupa palisz :/
Normalnie ręce opadają.

coolombo, zly dzien czy jak?? ;>
wiem ze to denerwujace ale przynajmniej chlopak wybral odpowiedni glosnik a nie taniego, blyszczacego chinczyka...

suruwczak, bsw 154II to fajny wooferek ale bez 110L w br nie podchodź,zmarnujesz go.Do napędu ostatecznie użył bym kitu altrona 400W ale znacznie lepiej poszukać wzmaka janka.Na nim dopiero subik dostaje ostrych rogów.

Powrót