Tonsil mial chyba najwiecej bezmyslnych projektow kolumn glosnikowych. Zamiast skupic sie na paru solidnych projektach, to naprodukowali dziesiatki gniotow, ktorych nie warto bylo kupic, a co dopiero kopiowac.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tonsil mial chyba najwiecej bezmyslnych projektow kolumn glosnikowych. Zamiast skupic sie na paru solidnych projektach, to naprodukowali dziesiatki gniotow, ktorych nie warto bylo kupic, a co dopiero kopiowac.
Aaaale o ssso choodzi ??? Bo z tego co napisałes to jest włąsnie zwyczajne połączenie bi-wire. Wzrost impedancji po odłaczeniu jednej gałęzi filtra bedzie znaczny tylko w przypadku układu zwrotnicy 2.5 drożnej. Czyli w takim przypadku kiedy głosnik nisko-sredniotonowy nie jest odcinany fitrem dolnozaporowym.Doczytałem się ze rapsodia ma troche niestandardowo rozwiązaną sprawe zwrotnicy, kolumna posiada 2 pary terminali ale nie jest to bi-wiring czy bi-amping (chyba że przy połączeniu rezystancja spada do 4 Ohm?), mianowicie do jednej pary zacisków podłączony jest GDN 20/80/2 a do drugiej wysokie i średnie. Szczerze mowiąc nie bardzo podoba mi się rozwiązanie przy ktorym włączając na wzmacniaczu pare B zaczyna grac bas...
...wygląda to troche inaczej niz się "dowiedziałem".(...) Kolumny mają podwójne zaciski do połączenia dwukablowego. Jedna para zasila głośnik wysokotonowy, a druga para niskotonowy i średniotonowy. (...)
Dzięki Yoshi_80, bede szukał tego GDNa 16/50/6, choć ciężko z nim.