• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowa audio do sedana. Pomoc i opinie

Reakcji
0
Powitać!
Chciałbym zbudować od nowa audio do A4 B5 w sedanie
Radio to stacja multimedialna 8" na androidzie
Plan na audio jest taki
w drzwi przenie i tylne głośniki Morel Tempo 6 zasilane wzmakiem 4 kanałowym
a tylną półkę 2x EXCURSION SX-8S4 zamknięte od dołu w skrzynię 8l zasilane wzmakiem 2 kanałowym
do tego w słupkach głośniki średniotonowę.
Jestem dość początkujący dlatego proszę o opinie i wrazie czego o korektę takiego zestawu ponieważ wydać pieniądze w coś co nie będzie grało to nie powiem szkoda. Muzyki jakiej słucham to każdy gatunek.

a dlatego ze nawet te radia za 3-4k na androidzie nie byly doskonale!
zawsze byl z nimi jakis problem

obys ty ich uniknal i cieszyl sie jak najdluzej ;)

nie pamietam modeli - co chwile cos nowego
w audio-techniku byly na stanie to se bawilismy ;)
gmsy sie sprawdzaly, ale one nie byly na androidzie
cos drozszego bylo do wyboru i na androida i na windowsa. ale nie pamietam nazwy

Głośniki w tylnych drzwiach też odpuść. Tą kasę przeznacz na przygotowanie drzwi z przodu (wygłuszenie, porządny montaż) bo chyba jeszcze nie wiesz co cię czeka...

Nie na temat...
Dlaczego ma odpuścić skoro może ich potrzebuje, nie wszyscy jeżdżą autami samotnie lub tylko na przednich fotelach. Może ewentualnie zamontować jakieś tańsze

Dlatego ja zrobiłem na miarę moich możliwości dobrze przód i wyciszyłem tył oraz dalem bazowe głośniki na tył, które grają tylko wtedy jak dzieci chcą glosniej a ja ciszej lub wcale nie chcę słuchać. Przez 80% czsu gra tylko przód.

Jak już tak bardzo niezbędne to zostawił bym z tyłu serię, podpiętą pod końcówki z radia - najlepiej takiego, w którym w każdym momencie mozna wyłączyć wewnętrzny wzmacniacz ;)

Chociaż moim zdaniem kompletnie zbędne, bo nie wyobrażam sobie żeby samo faderowanie odizoluje kierowce kiedy nie chce słuchać ;)

Jak już tak bardzo niezbędne to zostawił bym z tyłu serię, podpiętą pod końcówki z radia - najlepiej takiego, w którym w każdym momencie mozna wyłączyć wewnętrzny wzmacniacz ;)

Chociaż moim zdaniem kompletnie zbędne, bo nie wyobrażam sobie żeby samo faderowanie odizoluje kierowce kiedy nie chce słuchać ;)

Odizoluje na tyle abym mógł spokojnie rozmawiać a nie walczyć przez 6h z fasolkami.
Wiem że część z was nie ma takich problemów (dzieci) ale są między nami ludzie którzy muszą pogodzić pasję z rodziną.
I życzę wam abyscie w momencie jak napiernicza was głowa, macie za sobą 6h jazdy a przed wami jeszcze np. 10 na prośbę dzieciaków dajecie "fasolki" albo "puszka okruszka" na całą fajere bo dzieci chcą a jak nie to będą wyć i h. was strzeli.

W jakim wieku masz dzieci, ze słuchają hitów z przed 30 lat ;)

Tez mam dziecko i nie mam z tym najmnijszego problemu

Powrót