• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowa głosnika z czym jak co osiągnać ?

można zamówić choćby na 2 x 120mm...

pozatym układ mag. to samemu składałem (w wakacje zresztą) i to bez magneśnicy...
taki mix tonsilowo-stxowy.

ciekawe z jaką precyzją.....

cała zabawa polega na tym że układ magnetyczny składa się gdy magnesy niesą jeszcze magnesami :P dzięki czemu mozna układ dobrze wycentrować dopiero potem się je magnesuje właśnie w magneśnicy.....

Sound Wave napisał:
ciekawe z jaką precyzją.....
wpadne do wołomina to zrobie fote :)
Sposób generalnie prosty był - pociąłem 2 stare karty kredytowe w paski i nimi centrowałem magnes względem rdzenia nabiegunnika.

Sound Wave napisał:
cała zabawa polega na tym że układ magnetyczny składa się gdy magnesy niesą jeszcze magnesami dzięki czemu mozna układ dobrze wycentrować dopiero potem się je magnesuje właśnie w magneśnicy.....
na www.realmofexcursion.com można ściągnąć film jak głośnik się składa (jeśli ktoś nie ma discovery bo tam to z milion razy było ;] )

Powrót