No marian już wiele wyjaśnił, ja się jeszcze tylko spytam dla formalności czy stx był z dedykowanym filtrem?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Za każdym razem gdy ktoś coś napisze będziesz o to pytał?
I wszystko jasne. Podłącz pod nie końcówkę mocy przynajmniej 200-300W na kanał przy 8 ohmah (tak jak być powinno), to zobaczysz że Tonsil tylko pierdnie raz, i będzie po głośniku![]()
Zaczynasz kombinować, i to źle.
W takiej konfiguracji nie potrzebny będzie GDS.
Jeśli chcesz zrobić taką kolumnę to skopiuj ten projekt: http://www.stx.pl/schemat-zestaw-wm-stx-15-2-500-8-f-s-mc-d-800-8-ti-s-horn-373-142.html
Zwrotnica podana, wystarczy zrobić obudowę. Zagra to lepiej niż GDS z wysokotonówką.
A skąd wiesz że około 70W ?No dlatego zaznaczyłem że przy podaniu im około 70w na kanał przy 8 ohm a głośniki tonsil 4ohm,stx 8ohm dla jasności .
A skąd wiesz że około 70W ?
O to samo chciałem zapytać... ale się powstrzymałem.
A skąd wiesz że około 70W ?![]()
Zrób tak jak jest oryginalnie w projekcie. Swoją drogą szkoda że STX nie zrobił projektu na 2x15, nie byłoby to dużo dodatkowej roboty a wiele osób szuka budżetowej kolumny w takiej konfiguracji.