czytaj dokladniej bo glupoty piszesz!W oryginale (mx-140) jako głośnik wysokotonowy pracuje AWX, w TL'ce jest SCX, gdzieś czytałem, że może być też usher T9950 - jak to się ma do zwrotnicy?
znowu czytaj dokladnie! bledy byly w montazu fabrycznych zwrotnic. roznily sie one od schematuW TL'ce jest zwrotnica z mx-140, ale czytałem, że ma ona jakieś błędy - gdzieś można znaleźć wersję najlepiej dopasowaną do TL'ki?
jak ma byc tanio to kondy z STXa. jak masz kase to bierz z polinka wszystko3. Elementy do zwrotnicy brać od STX'a czy lepiej z Polink'a (na jakie parametry zwrócić szczególną uwagę)?
powtorze sie po raz n-tyDabyl miał w swojej TL ceramicznego STXa, możesz dać też wysokotonowego AWX, aluminiowego SEASa (27TBFC/G) albo Ushera T9950 (najlepszy) - słowem każdy tweeter, do którego jest zwrotnica z 18AWX.
mimo ze seas to dobry glosnik to nie polecam 3sm - wg mnie zwrotnica jest skopana i oryginalne mx-140 gra duzo lepiej.
wersji z usherem nie slyszalem
i tu sie mylisz. w mx-140 bardzo dokladnie podane sa parametry cewek. tak wiec nie patrzec na grubosc tylko na podane parametry!ajlepiej, żeby miały odpowiednio co najmniej te 0.7mm i 1.0mm (jak grubsze to lepiej) i jak najmniejszy opór (skoro na zwrotnicy nie podano wartości R).