• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

budowa kolumny na STX'ach a dobór głośników (doradzcie)

Reakcji
0
przymierzam sie do budowy swojej pierwszej kolumny na STX'ach tylko mam problem z doborem glosnikow, wybralem dla przykladu

GDWK-11-200-4-AJ 38zł
GDS-17-80-4-SE (estradowy) 26zł
GDN-42-300-4-SC 117zł
Zwrotnica 3D-12 36zł

i nie wiem czy to bedzie dobry wybor

kolumny mają byc na male imprezki :)
na same glosniki + zwrotnice mam ok 450zł oczywiscie na 2 kolumny
oczekuje dobrego basu oraz dobrego sopranu

chcialbym koniecznie glosniki tej samej firmy zeby nie placic 2 razy za przesylke

Piszesz ze estradowe nie wchodza w gre a bierzesz sredniaka estradowego. Cos tu jest nie tak...
Ja za ta kase wolalbym 30/300/4ae plus tubke z stxa. Na imprezy jest jak znalazl.

"nie estradowe nie wchodza w gre
chce uzyskac dobrze odczuwalny bas i nie wiem jakie glosniki dobrac niskotonowe, sredniotonowe oraz wysokotonowe"

Uwierz mi, ze z tych 30/300/4AE bedziesz mial naprawde dobrze odczuwalny bas:)
Napisz do mnie na pw :P

Maxi, siemka ja do tego 30/300/4AE czytalem na temat tego glosnika pare info i raczej wezme wlasnie ten jakie najlepiej srednio tonowe i wysokotonowe dobrac do tego oczywiscie razem ze zwrotnica?

a miales doczynienie z tym glosnikiem? 30/300/4AE

Wyslalem Ci pw ;P

Do tych glosnikow nie potrzebujesz sredniotonowca. One spokojnie daja rade w srednim pasmie. Mozesz miec co najwyzej klopot z ich dostaniem.
Co do zwrotnicy to sam zrobisz:)

Powrót