[ Dodano: 2010-05-04, 19:00 ]
nonameplum napisał:
Amplituner'a nigdy bym nawet nie pomyślał żeby podłączać do stereo, szczególnie już trochę lepszego.
i tu sie calkowicie z Toba zgodze...
nonameplum napisał:
Jeśli będziesz miał okazję kupić w dobrych pieniądzach Sony TAF-550ES (<500 zł) to bierz śmiało, powinieneś być zadowolony.
i wlasnie na takiego poluje, lub na wyzszy model - zalezy mi na pilocie ktorego tu nie ma, ale zdecydowanie seria ES...
pharoh napisał:
Az sie wierzyc nie chce, ze Onkyo sr605 nie moze pociagnac tego 3W. Sam mam ten apli w duzym pokoju razem z kolumnami quadral i bez problemu sobie daje rade. Z tego co pamietam tez dostal on nagrode za najlepszy amplituner w 2007 roku, takze to nie jest pierwszy lepszy szajs......
zgadza sie, wygralo nagrody dla najlepszego ampli... wlasnie dlatego go kupilem..
ale mam juz go podlaczone do drugiej pary kolumn i moje zdanie na jego temat sie nie zmienia...
Wysokie naprawde przyjemne, zadko draznia... srednie przy dobrym zrodle sa dokladne i nie wychylaja sie, przyjemnie sie ich slucha... za to niskich praktycznie nie ma, cos tam sobie pierdzi, ale to jak wolanie o ratunek...
myslalem ze cos moze z ampli jest nie tak, podlaczylem nizszy model (o ile pamietam 405) i bylo jeszcze gorzej...
jednym slowem brakuje im powera, przy poprzedniej konstrukcji na tonsilach (2,5 way) jeszcze dawal rade, ale juz z CA22RNX to odpada na calej linii....
jakiekolwiek proby podbicia basu koncza sie tragicznie, buczenie i strata kontroli na glosnikiem...
do cichego sluchania lub do delikatnej muzyki jest ok, ale jak chcemy zeby pozadnie lupnelo w pokoju to wydaje sie ze robi wielkie oczy i udaje ze go nie ma :mrgreen:
pewnie zaraz powiecie ze cos nie tak jest z glosnikami, ale powiem tak :
zwrotka by PawelS. - wiec opierajac sie na jego doswiadczeniu watpie aby chlopak cos pomylil...
obudowa pancerna z 25mm mdf, ( 1 kolumna wazy >50 kg)
i na koniec czytajac recenzje kolegow ktorzy juz maja ten zestaw (np
nonameplum ) to w pokoju powinna byc masakra - jednym zdaniem ?? wzmak