• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowa STX

Reakcji
0
witam chciałbym zbudować STX +/- 550zł mam na nie
chciałbym ich do głośnej muzyki w domu oraz na dyskotekach w szkole
mają fajnie oddawać bass lecz nie wiem których głośników użyć :(
jeśli by ktoś mógł proszę podać linki oraz + i - głośników jeśli są :biggrin:

Wcześniej miałem takie i coś w tym stylu bym chciał niestety nie pamiętam modeli głośników ale dałem za nie 400 zl (używane)

d03ba44763f15f343dbed5f49c682a15.jpg

Ceny samych głośników dwu-krotnie przekraczają twój budżet(1062zł)+zwrotnice to jakieś 100-200zł, obudowy - jak u stolarza to 300-450 zł, a jak własnoręcznie to ~150zł+farba/fonrir(Nie wiem jaka cena)
*Nawet terminalni, kabli i innych nie doliczałem

Ostatnia edycja:
Poszukaj w Gotowych projektach "Home audio"
Tylko żaden z tych projektów się nie nadaje na dyskoteki(W ogóle się domowe audio nie nadaje)
Jeśli ci bardzo zależy na tych dyskotekach, a nie przeszkadza ci, że twój sprzęt robi tylko umcyk umcyk, to rozważ kupno słynnych kameleonów, ponoć się nadają i do domu i do mniejszych "dyskotek"
No co ci więcej mogę doradzić... najlepiej by było, gdybyś sam odsłuchał różnych zestawów i wybrał.
no...

Same głośniki to 1 tyś zł. Jak do stolarza masz "za free" to możesz porobić kilka obudów testowych, kombinować i wgl.
Zwrotnica to tylko kondensator i żarówka(żeby nie spalić cykadełka)
No i to tyle...

Kurcze troszkę za dużo to możliwe że na wakacje coś się pomyśli jak się do pracy pójdzie... To nic w takim razie co złożyć do 500 zł żeby posłuchać SB głośno muzyki w domu

Paweł a Ty kiedyś robiłeś klony Pylon Amber, one by się nie załapały ?
tez o tym myslalem, ale na imprezy sie nie nada. w domu bedzie OK

To co polecasz z stx żebym się zmieścił w 500 zł same głośniki i i zwrotnice stolarza mam za free więc tego nie liczę
opcje masz 2
1 - gra ladnie http://diyaudio.pl/showthread.php/2...CX-T-10-200-8-PCX-(lub-PC)-projekt-by-Pawel-S
2 - gra wieksza iloscia basu i glosno http://diyaudio.pl/showthread.php/21594-klonujemy-PYLON-AMBER-(10-quot-STX-tuba)

w obu przypadkach zmiescisz sie z kasa

Powrót