• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowa Subwoofera...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Reakcji
0
Witam, jestem tu nowy.
Dziś robiąc generalne porządki w domu, znalazłem gotową półeczkę z wiórów, pomyślałem że się może nadać na jakaś obudowę suba:

49694408321944911595.jpg

95649848762310829544.jpg

Do tego władować 2x GDN 20 cm,, zwrotnice, kondensatory, jakoś wygłuszyć. Jak myślicie, nada się taka "obudowa"?
Za cienka, za gruba, w sam raz?

elektrode zamkneli? :blink:
54*23*?=?
na oko to ma 20-30 litrow
wiec nie mam pojecia jakie GDNy chcesz tam wsadzac

jak nie masz zadnych glosnikow na stanie to mozesz jedynie tym w piecu napalic (chociaz jest lato wiec raczej trudno bedzie)

No chyba da się coś z tym zrobić?
ok 30 litrów to ma, 2x 20 cm, warto się z tym bawić?
Wolałbym zrobić samemu coś a nie kupować byle gotowca. Tu jest forum DIY więc tu pytam a żadne elektrody mnie nie interesują. Na 20 cm to w sam raz, jakby to miały być30 cm to z 50 litrów byłoby w sam raz.:huh:

Ostatnia edycja:
czlowieku, plyty na skrzynke pod 8" kosztuja 30zl!
wiec nie widze sensu na sile uzywac tego czegos
jak masz glosniki to wsadz
jak nie to odstaw i daj spokoj

no jakaś aukcja z taką obudową?
Bo tyle co do sklejenia obudowy mi się zostało..., no to nawet ten 1x 20 cm władować i by fajnie to grało, co Ty na to?

Napisałeś w dziale car to pewnie tam chcesz tego użyć
i zaraz padną podstawowe pytania
jakie auto ?
co na przodzie ?
co napędza ?
jaki budżet ?
i się okaże że w tej skrzyneczce można tylko frezarkę trzymać
powodzenia.

no to nawet ten 1x 20 cm władować i by fajnie to grało, co Ty na to?

Tak, będzie to fajnie grało. Wsadzaj tam głośnik 20cm i bedzie gites bases! Masz absolutna rację, dobrze myślisz, dobrze robisz, nie potrzebujesz naszej pomocy, ale potwierdzam że jestes na dobrej drodze do wymarzonego dźwięku.

PS. @Paweł S. w ten sposób wszyscy zdrowsi ;)

PS. @Paweł S. w ten sposób wszyscy zdrowsi

masz racje - nie mam dzisiaj sily

no jakaś aukcja z taką obudową?

kupujesz gotowca http://allegro.pl/super-bas-w-super-cenie-stx-promocja-i2481265855.html
lub robisz sam http://www.diyaudio.pl/showthread.php/20146-STX-SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC-Bass-Reflex
lub sklejaj to co masz i wsadz tam cokolwiek - pierwsza konstrukcja i tak gra najlepiej na swiecie

temat zamykam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót