Wiem doskonale o tym co piszesz, znam hornrespa na wylot
Twój sposób symulowania daje identyczny efekt jak mój więc tak czy siak musisz mieć błąd w parametrach. A pola S i L w zależności od zadanych wartości mogą służyć do symulacji oz/br/tl/bp/horn/tappedhorn, trzeba tylko umiejętnie nimi manipulować 
Tu nie ma kwestii zaufania-producent podaje wartości zaokrąglone do pewnego miejsca po przecinku stąd pojawiają się pewne rozbieżności w przeliczeniach. Cms jest wartością podnoszoną do potęgi, wydaje mi się że masz źle wpisaną wartość dziesiętną tego parametru stąd tak wielkie podbicie które realnie nie może mieć miejsca.
Obliczone przez program wartości mogą się nieco różnić od fabrycznych, jednakże proponuję zaufać p. McBeanowi w tej kwestii.
Tu nie ma kwestii zaufania-producent podaje wartości zaokrąglone do pewnego miejsca po przecinku stąd pojawiają się pewne rozbieżności w przeliczeniach. Cms jest wartością podnoszoną do potęgi, wydaje mi się że masz źle wpisaną wartość dziesiętną tego parametru stąd tak wielkie podbicie które realnie nie może mieć miejsca.