Ja mogę poczytać, czemu nie? Jednak nadal pozostaje nierozwiązana kwestia symulacji niezależnie od wzmacniaczy z prawem Ohma. Albo symulacja jest błędna, albo nie. Jeżeli jest błędna z powodu, jaki podałeś, to błędna będzie każda.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W programach, jakimi dysponujemy, te nieszczęsne 1, 2 czy 7 W wszędzie podawane jest niezależnie od zmiennej impedancji...
Nie jest też dla mnie jasna różnica, jaka występuje w tej kwestii w Twojej metodzie...
Niestety programy jak BassBox, WinISD, Hornresp itp. nie znają realnego przebiegu impedancji przetwornika i dotyczy to wszelkiej symulowanej w nich obudowy.
Mi też zajmuje około minuty, poza tym winisd nie uwzględnia dobroci tunelu przez co przekłamuje symulacje w przeciwieństwie do horna który jak już pisałem daje wyniki takie same jak pomiary (+/- 0,5db) w zakresie użytkowym.
Tego nie ma sensu symulować gdy kompletnie nie wiesz jakie parametry ma tunel który kupisz w sklepie lub jakie właściwości tłumiące ma wytłumienie.
Trochę od tematu głównego i sporu z niego wynikłego odchodząc, Shiver ostrożnie bo zaraz wpadnie tu jeden forumowy fachowiec od tej kwestii i nie dość że podważy tę prawdę, to jej zaprzeczy, a potem będzie z uporem maniaka zaprzeczał innym użytkownikom, którzy z błędu będą chcieli go wyprowadzić, aż w końcu trafi na argument, że nawet najbardziej renomowane firmy z jego argumentacją się nie zgadzają, by w końcu...temu też zaprzeczyć | |
| Racjonalny, Pamiętam tą dysputę pamiętam | |