• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowa zabudowy; proszę o pomoc

Reakcji
0
Witam,
Na wstępie pragnę przeprosić, jestem laikiem.
Zakupiłem sobie głośnik SONY XPLOD XS-L101P5. Frequency response: 18 Hz - 2500 Hz. Tzn. całą skrzynkę, ale chciałem zbudować zabudowę do bagażnika, ale nie wiem jak. Dlatego proszę o pomoc. Od czego mam zacząć?

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam Paweł

Witam widzę że masz do Tarnowa nie daleko :) Podaj więcej szczegółów :) Bo to że chcesz zabudowę to już wiemy. Podaj z czym masz problem :)

mam poroblem z obliczeniem objętości skrzynki (odpowiedniej do mojego głośnika), no i nie wiem od czego zacząć, co mi bedzie potrzebne ? :cry:

Najpierw poszukaj Paramterów T-S potem ściagnij Win ISD i zapoznaj sie z jego tutorialami ;) ewentulanie zagadaj do Mnie na GG to spróbujemy coś podziałać ;) i skonsultujemy się z innymi użytkownikami :) Wtedy bedziesz mógł działać ;) No i podaj ile chcesz na to cudo przeznaczyć ;)

Powrót