• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Budowa zewnętrzna ma się powoli ku końcowi. Jeszcze górę okleić, frez i wykonać maskownicę. Potem zacznę składać panel.
Jaki materiał mogę wykorzystać na maskownicę? Musi to być jakaś dedykowana tkanina, czy do suba to nie jest tak istotne?

I-amp już prawie w obudowie. Grać już gra, w glosnikach idealna cisza. Czekam na front i przewody sygnałowe. Muszę je wymienić na jakieś mniej sztywne.

Jak wrażenia słuchowe, na jakich lampach masz ECC88, czy ECC82? Ja swój też składam, ale bardzo wolno, trochę mało czasu mogę poświęcić na te prace.

Nie na temat...
Czy ja dobrze widzę że pomiędzy śrubą,a tranzystorem jest podkładka ta biała? Po kiego ona?

Podaj wymiary obudowy.

Nie na temat...
Czy ja dobrze widzę że pomiędzy śrubą,a tranzystorem jest podkładka ta biała? Po kiego ona?

Podaj wymiary obudowy.

Jest podkładka po to żeby nie ukruszyc tranzystora, a po drugie śruby powinny być mniej podatne na jakiekolwiek drgania.

Wymiary obudowy to około 430 x 400mm.

Lampka już świeci plumka basem :D. Trochę pracy z zasilaniem, ktoś popaprał go całkowicie. Garść germanów z mostków greatza wymieniona ;) niestety na krzemy :(

Powrót