• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Fajne monitorki.

Jak gra ten Seas i do czego mógłbyś go porównać?
Ciężko mi porównywać, z metalowych miałem stare infinity alpha20 i mam MA BX5 i wydaje mi się że A20 zostały pożarte a BX przegrywają gorszą przestrzenią, jest dużo drobnicy i planktonu. Tj. dzwonki i gitara fajnie się z nich sypie. Troszeczkę bardziej dżwięczne od et338 ale jak pamiętam to Focal be (na zwrotnicy od ET338) jest ich połączeniem jednocześnie łagodny jak et338 ale cholernie detaliczny i dokładny. Myślę że do komputera długo nie zmienię kolumienek, jak na razie micha mi się śmieje cały czas, jest fajna przestrzeń z nich.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Podoba mi się opcja z MB, fajne do małego pokoju lub na biurko :)
Nie ukrywam że z chęcią bym tego posłuchał ale chyba nie będzie to możliwe :/
Zapraszam :)

Bardzo ładne monitorki. Są wykańczane w jakiś sposób ? Czy jest to po prostu surowa sklejka laminowana ?

Środek to mdf lakierowany na biały połysk, a boki to orginalna sklejka brzozowa z cienką białą oleiną satynową (patrząc pod sporym kątem jest błyszcząca)

A jaki litraż?
I czy masz porównanie do BR?

5L

wcześniej grało to z BR ale z MB jest jakoś tak fajniej, muszę jeszcze pokombinować z obciążeniem.

MB nie tylko daje troszkę niższe zejście, ale też jak by lepsze wypełnienie dołu pasma.

Tak, to te. Zwrotnice oryginalne ale ja nie odczuwam wypchania średnicy.
Orygialne są na prostą ściankę, a Ty masz skośną jak ja :) mam upgrade tej oryginalnej jak byś chciał spróbować.
U mnie się średnica trochę drze przy wysokiej głośności.

Ostatnia edycja:
Dzięki myślę że kiedyś skorzystam, scianka jest pochylona bo docelowo to kolumny na biurko wiec będę siedział blisko i powyżej wiec stąd pochylenie. Niestety narazie kolumny z sypialni stoją w salonie a salonowe się tworzą.

W końcu paczka z modu doszła :) Radiatory powierciłem, pogwintowałem, OPS4 odpalony, ruszył od kopa :)

I z obudowy:

Jutro postaram się odpalić drugiego OPS4 i wstawic całość do obudowy :)

Powrót