• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Ja mam takie same tylko ze 250 i tak sie zastanawiam z czym by to moglo fajnie zagrac na srednicy i wysokim.

Hej
Myslalem o revelatorze 15 i na gore cos tam dobrac moze szpilke iluminatora.15 mam co prawda jest to samochodowka z firmy tec ale mysle ze sie nada.

Ale chyba ten AL130 byl za wysoko ciety z tweeterem. Generalnie to bardzo dobry glosnik.
nie wiem jak byl filtrowany, ale wlasciciel twierdzil ze u niego to gra zupelnie inaczej i zapraszal na odsluchy
ogolnie gralo to dobrze, ale dla mnie za ostro. stad moja chec zmiany na satori i lagodniejsza kopulke na gore

Ja nie lubie ostrej gory dlatego w projekcie u mnie na seasach bedzie millenium.
Już nie długo zacznę składać i ciekaw jestem jak to zagra😀

Ten dźwięk w pokoju as był ok, ale faktycznie górę sam bym zmienił. Nie jest to głośnik, na którym bym chciał słuchać muzy.

A moze to tego tiwa250 moglbym dac seasa w151al i wysoki 27tafc/g bo akurat posiadam na stanie.
Tylko jaka najlepsza aplikacja dla tego tiwa i jaka objętość.

Ja mam u siebie w domu AL170 i KE25SC , zestaw robilem zanim wyszedl kit visatona, bardzo dawno temu, ta wysokotonowka jest naprawde dobra tylko trzeba sie przylozyc do zwrotnicy. To co wydaje sie ze jest ''ostre'' to tak naprawde wybijajaca sie w gore najwyzsza oktawa, ktora trzeba skorygowac odpowiednim filtrem. Jak sie to zrobi to jest naprawde spoko, polecam.

Powrót