• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Niestety bryła jest dość skomplikowana ponieważ jest pochylona o 8 stopni oraz ma krzywoliniowy kształt boków ala SonusFaber zatem pochylona przegroda średniaka byłaby mocno problematyczna. Dodatkowe pionowe listwy wydają mi się zbędne, kolumna i tak będzie bardzo sztywna ( dojdzie jeszcze spód i góra ). Zmniejszyłem jedynie komorę średniaka:

Hej.
Swoje skrzynki chcę dodatkowo okleic płytami HDF. U mnie w zakładzie pracy znalazlem duże około 2,5m arkusze cienkich płyt 3mm. Głupio to zabrzmi ale nie wiem czy to jest HDF czy pilsniowa płyta.

To nie HDF niestety.
Jesli to jest to o czym myślę, to jest to zbyt kruchy materiał i będzie się rozwarstwiał.

Można od wewnątrz krawędzie zamknąć ćwierćwałkiem - też unikniesz klawiszowania.

Powrót