• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Ale ladne panele robicie!!! Az slinka cieknie.
Ja sie tez nie obijam, oj nie nie.
Tak wyglada najmniejszy 100W wzmak jaki zrobilem, 5cm na 4.6cm, w koncowce laterale od Hitachi/Renesas'a, sprzezenie pradowe, tylko kilka elementow w torze audio, nie wymaga zabezpieczenia zwarciowego.
MiniCFP dobrze wyglada na papierze i nie tylko. Cieply troche podkolorowany dzwiek z delikatna gora.

b2b24164c86eee4ae5888eb584cb7853_1457377324.jpg
5749e8af3c119e795537d13ebdb221fe_1457377323.jpg
71dd0c504f116ab24c779432de6d97ec_1457377322.jpg

Blacha aluminiowa 1050A, grubość 3mm. Malowanie proszkowe RAL 9005, struktura drobna. Grawer robiony laserem 60W. Tak naprawdę została wypalona farba. Kumpel to dobrze ogarnął, nie spodziewałem się takiego efektu :).

Grawer robiony laserem 60W. Tak naprawdę została wypalona farba. Kumpel to dobrze ogarnął, nie spodziewałem się takiego efektu .
czy owy kumpel swiadczy uslugi innym? pewnie nie jeden by tak chcial :D

ja wyzej pokazalem grawer frezem, ktory ma swoje ograniczenia
kolejny zrobie wlasnie na laserze i szukam doswiadczonej osoby ;) (nie zeby to bylo zaraz :D )

Nie na temat...
Panowie, nazwa I-AMP ogólnie odnosi się do modułowego wzmacniacza z rozdzielonym stopniem napięciowym od stopnia prądowego.

Bardzo sie ciesze ze powstaja nowe rzeczy na forum, super ale mnie nawet nie .................z tymi nazwami (jak ktos potrafi wymyslec projekt wzmacniacza to z nazwa projektu sobie napewno poradzi :) )
. Ja mam cala serie i-AMP i-SMPS i i-PSU i tak bede nazywal wszystkie swoje projekty. i czy I tam jest nie bez powodu.

Pozdr

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie na temat...
Bardzo sie ciesze ze powstaja nowe rzeczy na forum, super ale mnie nawet nie wkurwiajcie z tymi nazwami (jak ktos potrafi wymyslec projekt wzmacniacza to z nazwa projektu sobie napewno poradzi )
. Ja mam cala serie i-AMP i-SMPS i i-PSU i tak bede nazywal wszystkie swoje projekty. i czy I tam jest nie bez powodu.

Przecież Raven dla żartów nazwał swój projekt "IAMP" aby wskazać modułową budowę i właśnie to wyjaśniłem w swoim poście. Wydaje mi się, że teraz robisz z igły widły i to całkowicie niepotrzebnie.

Ludzie, czy wy już naprawdę macie problem z rozumieniem tekstu czytanego i kontekstu wiadomości?

Nie na temat...
Do Ravena nic nie mam bo widac ze to zrobil dla jaj.
Nazwe i-AMP ja nadalem projektowi i nie jest to ogolna nazwa wzmacniacza modulowego.
Do ciebie tez nic nie mam, chce tylko zeby sprawa byla jasna i zeby nie bylo nieporozumien.
Ja zrobilem projekt DIY dostepny dla ludzi, projekt jest za free.

Takze bez cisnienia panowie.

Nie na temat...
Nie no, oczywiście, chwała ci za to.

Na forum to jest twoja nazwa i nikt inny nie powinien jej używać. Oczywiście to już jest kwestia szacunku do osoby, która skonstruowała dany wzmacniacz. No i taki szacunek powinieneś od wszystkich otrzymać :)

No nic, stworzył się generalnie niepotrzebny SPAM. Pozwolę sobie te posty oznaczyć jako "offtopic".

Powrót