• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

klona siebie samego. 14 scx tym razem z ALXem na gorze
monitorki identyko jak poprzednie, z tym ze plyta jeszcze ciensza (8+16mm) i pojemnosc zwiekszona do 10-12 litrow (nie pamietam ile w koncu zrobilem)

Nie na temat...
piko-97910-zestaw-startowy-pociag-pkp-skala-h0.jpg

chyba taki :D

biorac od uwage ich wyniki w pracy... to wole isc do jasnowidza :p

BR, ale będzie możliwość grania też w CL ;)

TLka dla dwóch tiwów musiała by być dwa razy większa od obecnych budek, a na to niestety nie mogłem sobie pozwolić :(

U mnie TIW'y grają w 20m2, pokój praktycznie kwadrat, bas jest tylko w miejscu odsłuchowym:( Hermes osobiście wole to w OZ, BR mi nie podchodzi bo za dużo modów pomieszczenia :(

Wzmocnienia dziś/jutro będą wklejane - podczas pomiarów były luzem w środku by "zabrały" swoją objętość w budzie.

U mnie też już gra :) Tylko prawy słupek trochę się nie udał, trzeba nakleić jeszcze raz materiał :angry:

Miało nie być suba ale przyzwyczaiłem się do RE 10 w poprzednim aucie i trochę mi brakuje niskiego basu.
Pewnie wpadnie jakieś '8 w małym clozecie :) Kabel pod dwa wzmacniacze już położony, spawalniczy 35mm za 14zł z Unimetu :D

Mam pytanie do bardziej zaawansowanych kolegów.
Robię kolejnego klona, tym razem MTM i w oryginalnym projekcie jest tunel HP68 w obudowie 44L strojone na 40 Hz. Mnie wyszło że Closed będzie 40Hz w 40L.
Czy mógłbym przygotować tunel szczelinowy bez jego otwierania i zrobić dziurę jak Closed się nie spisze?
Nie mogę jeszcze odnaleźć tej informacji ale gdzieś czytałem że przy BRE szczelinowym pracuje tylko jego 70% powierzchni, czy to prawda?

Powrót