• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

No, będzie :)

Stojaki pod sztangę już mam pospawane (jeszcze wzmocnię je dwoma płaskownikami), podstawy pod bramę też już są gotowe. W tym tygodniu może na surowo pospawam całość.

To są moje pierwsze zabawy ze spawarką, więc będzie ryzyko :P

DIY od podstaw, czyli adaptacja pokoju przeznaczona do umilania czasu wolnego.
Z wysokim "WAŻ" można poszaleć ;-]
Tak było jeszcze w sobotę:

Efekt końcowy może jeszcze w ten weekend.

Olejowoski OSMO to za to świetny produkt.
Mam tym zrobione kolumny, blaty kuchenne i wygląda to naprawdę świetnie.

Nie polecam olejowosku do blatów kuchennych, przeczytałem taki wpis na jakimś forum położyłem olejowosk na blaty kuchenne teraz żałuję. Zaczekam aż się cieplej zrobi zdemontuje wszystkie blaty usunę olej i polakieruje. Na kolumny sie sprawdza, do kuchnie nie.

DIY od podstaw, czyli adaptacja pokoju przeznaczona do umilania czasu wolnego.
Z wysokim "WAŻ" można poszaleć ;-]
Tak było jeszcze w sobotę:

Efekt końcowy może jeszcze w ten weekend.

Jeżeli tam masz płytę GK wszędzie tak jak ja to dziękuję, znienawidzisz to pomieszczenie tak jak ja.....
Ja po pomiarach i chęci zrobienia adaptacji poległem...

To są obudowy testowe.
Pomiar był robiony przy ich użyciu, tyle że w trakcie pomiaru nie było zaokrągleń krawędzi, dlatego że w docelowych obudowach ich nie będzie.
Zaokrągliłem krawędzie po to aby łatwiej było je przenosić, oraz aby w trakcie transportu z miejsca na miejsce nie obijać krawędzi.
Jestem na etapie szukania wzmacniacza + CD i jeżdżę z tymi kolumnami po salonach, z zaokrąglonymi krawędziami jest po prostu wygodniej.

A fornir będzie taki:

...już pokazywałem wcześniej.

Marian
A nie lepiej poszukać jakiś sprawdzonych starych klocków lub diy niż jakieś salonowe badziewia.
Chyba że masz dobry budżet.

Taka jakość w prostym klejeniu zawieszenia to standard? :-)

9659662009cc3e94d71ef69bd4007758_1485964461.jpg

Powrót