• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Dokładnie
Mi się też już znudziło ala avalon.
U mnie ścięcie przechodzi łagodnie na bok i leci aż za połowę frontu po czym znowu przy dole się zwieksza ścięcie.
Robert zrobił identycznie jak w evo.
Wyszło fajnie.

Mój projekt to taka sztuka dla sztuki. Mam od 2 miesięcy nieco customowe YB Zephyr. Jestem w 100% zadowolony z nich. Ta konstrukcja to próba sprawdzenia alternatywy 2x18 cm względem 1x22 cm i uzyskania wąskich, smukłych optycznie kolumn. Ponadto tu będę miał pierwszą od 10 lat metalową wysokotonowke (wcześniej to była świetna Vifa D25AG )

Dzieńdobry :)

Usher Audio 5201 + UA025-10.
Będą monitorki S-520 (z oryginalną zwrotnicą).
Tanie głośniczki a mało kto je słyszał, więc zabieram je na AVS :thumbup:

W detalu nie dostaniesz ponieważ Usher już nie ma dystrybutora w Polsce.

Za to gotowe monitorki są do kupienia i nie są zbyt drogie, można dostać je poniżej 2tyś. zł.

Granie powiedział bym miłe dla ucha.
Ale 2kzł to zbyt dużo.
Mam qba mieszko jeszcze na Sasie xp i etonie na górze i modele późniejsze qba mieszko na głośnikach aluminiowych grają o niebo lepiej.

Bass 2 x Usher 8935a1, na średnicy SB 12MNRX25-4 i na górze Dayton RS28AS-4. Czyli nie tak całkiem budżetowo, ale o bez szału.

Po blisko dwóch latach od początku projektu w końcu gotowe kolumny stanęły w moim salonie :)
b7d70dda3abbb70c654a564fbbb3aabe_1504468449.jpg

dwa tiwy to musi byc cos u mnie jeden robi dobra robote

Zdaje się, że masz Demony Ravena. Dziś Raven u mnie był, uruchamialiśmy dwie elektrownie do tych kolumn i oczywiście na koniec trochę sobie posłuchaliśmy :)
Stwierdził, że podobne do jego kolumn, tylko na basie lepsze :)
Co ciekawe wzmaki w pewnym momencie się wyłączyły, weszły w zabezpieczenie prądowe, to znaczy, że każda z kolumn łyknęła impuls prądu ponad 50 amperów i nie był to dla nich problem :D

Powrót