• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Fornir docięty:

...dół już oklejony i przygotowany do oklejania tyłu:

...taśma zabezpieczająca i można oklejać:

Za godzinkę oklejam boki.

Marian czy fizelina wkręca ci się w łożysko? Zamówiłem raz z cdo mod. wenge tak jak to i musiałem ze 2 razy ściągać łożysko z frezu.

Jak dasz za wysoko frez (tzn. zbyt blisko forniru będzie łożysko) i zbyt szybki posuw, to się będzie wkręcać.

Deski z palisandru przeszły przez grubościówkę, szlifierkę taśmową i frez do zrobienia V fazy. Teraz zostało tylko przygotować ostateczne paczki i zacząć oklejać je okładziną z litego drewna.

8370ec9ebc46ba44cc06d6376693890e_1509814184.jpg
93dda764ca04d88fb211075c7e876ff6_1509814183.jpg

jeszcze pomalowac rury, dokupic srubki i mozna skladac :D

Pracowita sobota widzę :thumbsup:

Frezowanko, odklejanko, szlifowanko...

...i tadam :D

Hehe :)

Wnęka nie będzie zasłonięta.
Tam będzie zwrotnica do której ma być dostęp, kabelki itd.

Ooo chlopaki piekna robota, normalnie mniam :D

jaro
Deski normalnie bajka.

PawelS
Moj nastepny projekt to napewno tokarka do drewna :D
Zaczalem robi moje omnipolary jakis rok temu i konca nie widac, tokarke trzeba machnac.

marian
Stolarka jak zwykle pierwsza klasa.

Pozdr

Ja na takie coś wycinałem najpierw szablon na płycie 6mm, większy o pierścień kopiujący. gotowy otwór na pierścieniu, chyba mniej zabawy.

Nie na temat...
Raven, tanszy kandydat do Twojego demona
Na pewno nie do mojego .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Beryla ostatecznie kupiłem ale ss 7140000 . nie wiem czy będę ryzykował zatubienie go . To nie szmata i drobny błąd i po kopułkach .
Naprawa pewnie będzie upierdliwa bo będę musiał odesłać do Kisiela i nie tania ...
Chociaż w tym wypadku obeszło by się bez adaptera . Muszę je rozebrać i zobaczyć jak to wygląda.

Spróbuj zrobić charakterystykę lekko opadającą ze wzrostem częstotliwości. Stało kierunkowe głośniki powinny lepiej wtedy brzmieć.
Próbowałem różnej równowagi tonalnej . Faktycznie charka musi być opadająca.
Ale problem był gdzie indziej ostatecznie przeprojektowałem filtry całkiem i gra fajnie :)

SB29RDC-C000-4 + WG-300

Widać ten sam problem.
LuSzTi go zatubiał tą tubką i chyba pozbył się tego problemu filcem między głośnikiem a tubą .

Powrót