• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Mam kondensatory 10'000uF/59V a zasilacz daje 57.6V, zostawić, czy mogą wybuchnąć?

To już małe beczki i wystrzał mógłby przyprawić kogoś o zawał...

Zasilacz rozumiem że daje po odfiltorwaniu te 57,6V bo jak zaraz za mostkiem to napięcie się zwiększy. Ale jeśli po odfiltrowaniu to może być, nie powinno się nic stać.

Oczywiście że za, w przeciwnym razie bym tego nawet nie podpinał, transformator jałowo ma 43V (AC).

Jakby ktos potrzebowal forniru ''czeresnia'' to w centrum drewna i oklein w Izdebniku maja promocje po 4pln/mkw, zostala cala paleta. Sa ciemniejsze i jasniejsze paczki takze cos mozna sobie wybrac. Cala masa fornirow tez jest na stanie.

Pozdr

Przynajmniej pozna się technikę pomiaru i skąd biorą się pewne rzeczy.

Dla kogoś kto nie ma ustawionego tego programu, to zejdzie znacznie dłużej zanim cokolwiek zmierzy :)
Fakt. Dobra ja może za dużo wymagam [emoji16]
Tak się bawiłem mając 15 lat. Choć i tak bym wolał zmierzyć miernikami i bassbox pro wizardem.

Robia robotę na iAMPach ;]
ac7a07017d265df036c4a9dbf4b968e8_1541245576.jpg

Ostatnia edycja:
To jakies samochodowe głośniki?
Widzę żółtą membranę, jasny kosz i kopułkę przeciwpyłową ala korektor fazy.

Monacor SPH-165 KEP, kosz z racji nieregularnego kształtu został wpuszczony głębiej i został przykryty pierścieniem z MDFu, który nie zdążył się jeszcze pomalować.
To taka wariacja na temat projektu borysa na KEPie i Vifie XT19, z tym, że Vifka jest w WG Visatona :)

Powrót