Faktycznie nieczytelnie to wyszło:
3,5 drogi: Starsza konstrukcja na Scanach Rewelator: Beryl,8cali w OZ, 10cali w BR + MR
Na tym przykładzie fajnie widać podział obowiązków pomiędzy wooferami i całą tego ideę.
I własnie o tym chciałem nadmienić że z biegiem czasu bardzo spodobała mi się koncepcja podziału obowiązków pomiędzy głośniki basowe w zakresie Basu - Daje to naprawdę duże pole do popisu i sporo możliwości oraz skutecznie moim zdaniem ogranicza kompromisy na drodze do basu " idealnego"
3,5 drogi na 2 x MW19 , MR16 , 29DN - tutaj też podział między basami wypada na 80-90Hz - nie mam screenów. Wspólna komora BR
A Allienach które kiedyś Wam pokazywałem w trakcie prac z kolei są 3 woofery w układzie 4,5 drożnym i cały zakres niskiej średnicy i basu dzieli się płynnie pomiędzy 3 głośniki Basowe. Każdy w osobnej komorze i osobno strojony
Acapella stojące obok to nie takie maluchy grają tam poza tubą i tym Ichniejszym wynalazkiem - wysokie tony odtwarza "łuk elektryczny" - 2 x 11calowe Etony w układzie 3 drożnym.
Tebe z kolei to takie rozwinięcie 2,5 dróg o kopułkę średniotonową. Niby 18stki węglowe spokojnie by Sobie poradziły samodzielnie z HDS ale była możliwość podziału obowiązków i dołożenie średniaka to mamy też 3,5 drożną kontrukcje.
Więc tak jak pisałem - kto odważny to naprawdę gorąco polecam spróbować konstrukcji z większą ilością głośników basowych niż 1 na kolumnę i poekperymentować z podziałem ich obowiązków.