• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Bo
- zawsze chciałem mieć zgrabne MTM w takim a nie innym układzie
- ten właśnie projekt chodzi mi po głowie od dawien dawna
- 3 way wychodzi drożej
- chcę sprawdzić jak zagrają dwa ER18RNX skoro jedna szt. zbiera pochlebne opinie
- chcę obalić mit że 27TDFC nie wytrzyma w takim zestawieniu
- jeżeli bym robił 3 way to raczej zdecydował bym się na aktywny dół a to spore koszta
- następna ,może będzie 3 way

Pisząc tego posta czekam czekam aż sklei się coś takiego abym mógł drugą stronę przyłapać na noc :mrgreen:

Ziomek86 napisał:
Pisząc tego posta czekam czekam aż sklei się coś takiego abym mógł drugą stronę przyłapać na noc :mrgreen:

ja bym kleil obie polowki naraz - rowno i brak problemow z laczeniem

[ Dodano: 2009-11-25, 16:57 ]
Ziomek86, jak robisz takie zdjecia?
pierwszy plan ostro a reszta rozmyta jakby w ruchu...

Photoshop :lol: nie mam aparatu którym mógł bym uzyskać taki efekt bo to zwykły kompakt ale myślę że każdym lepszym da radę taka fotkę zrobić.
A w PS to jest min roboty :mrgreen: a fotka od razu nabiera oryginalności i wiadomo od razu co na niej najważniejsze :mrgreen:

cała fota nieostra. czas odstawić butelkę ;)

trzeba frezarkę kupić i nie bawić się w wyrzynarki :/

Dużo mdfu i dużo sklejki bo całe obi :wink: a wynosząc w takich małych rozmiarach jako odpadki równo pocięte żeby się równo paliły :wink: można i z tira wynieść :wink:
tak więc materiał mam za free.
Co do drgań itp. to wcześniejsza konstrukcja która miała powstać z mdfu 32 mm a powstały tylko skrzynki i to nie dokończone spotkała się z pochlebynmi opniami na temat grubości jak i negatywnymi że za grube i nic to nie da.
To w tej wszystkie ścianki też będą grube ale z dwóch materiałów mdfu i sklejki na froncie może jeszcze wirówkę dorzucę :idea:

Ziomek86 napisał:
To w tej wszystkie ścianki też będą grube ale z dwóch materiałów mdfu i sklejki na froncie może jeszcze wirówkę dorzucę :idea:
patrzac na dwa materialy i ilosc wzmocnian mysle ze bedzie to dosc sztywne;)

No to cena do przyjęcia. Muszę sprawdzić ile biorą w stolarni na Ursynowie. W zasadzie mam MDF, który został po remoncie, ale przyda się więcej.

Dokładnie 45 zł mdf i 109 zł bodajże sklejka więc gdybym chciał kupować normalnie to już bym dawno zbankrutował :wink:

Otworów nie wycinają wcale :sad: tylko proste cięcia, wiem bo mój brat pracuje w obi na stolarni i on mi wszystko załatwia.
Ja otwory robiłem otwornicą - zestaw otwornic załatwiłem oczywiście też z obi 12 średnic za 30 zł -tu niestety nie dało się za free :wink:

45zl za co? za cala plyte? czy za m2?
jak za m2 to jakiej grubosci?

bo ostatnio jak widzialem ceny u mnie w miescie to bylo 25zl/m2 18mm MDFu :???:

Powrót