• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

jak myślicie ... tak będzie dobrze z ułożeniem ?

jeszcze troche zasilających dojdzie / będą poprawione

a z sygnałowych pójdą ... od RCA i DAC do selektora (selektor ta żółto zielona płytka dac to czarna) z selektora do pre ... z pre do potencjometra do RCA.

To ja też pokaże moje wypociny w OSB do punto. Musze jeszcze teczkę dorobić do kompletu.

Pozdrawiam.

CNC Mazak tylko coś pokombinowali z oprogramowaniem i ma za mało pamieci żeby przyjąć z kompa i musze pisać z ręki. Obok stoją jeszcze dwie z tym że musze zaopatrzyć sie we frezy do drewna bo to na zdjeciu to jechałem jakąś diamentówką walcowo-czołową

no bardzo ładnie wyszło, tez mi sie podoba :razz:
ale jakoś nie widze tego w aucie, chyba by mi się nie podobało :wink:

Fajnie wyszło, jak okleiłeś promienie na panelu? naciągałeś jakoś czy nacinałeś tą skórkę ;)

Ja bym zrobił głębsze podfrezowanie na maskownice.
U siebie też za płytko zrobiłem i troche odstaje.

nic nie nacinalem - tylko naciaganie
dopiero przejscie przy kieszeni jest pociete ale i tak jakos wyszlo ;)
wnetrze to juz inny kawalek
zomo napisał:
Ja bym zrobił głębsze podfrezowanie na maskownice.
tez tak mialem zrobic ale maskownica jest skosna i by to glupio wygladalo :???:

20091205374.jpg

20091205371.jpg

nowy plac boju, wkońcu dorwałem większy warsztat, 50m2 sie kłania ;)

dolphin123 napisał:
Pawel S. skad brales skaj ze tak sie naciagal ladnie?
w polnocno-wschodnim rogu mojego pokoju pomiedzy rurami znalazlem :P

to normalny skaj z allegro. normalnie tak sie nie naciaga - trzeba sie posilowac z nim troche :P
ale juz pod wplywem butaprenu robi sie bardziej elastyczny ;)

Michał K.,
ten LECH oczywiscie nie twoj? ;)

A jak poszedłeś go kupić to pewnie powiedziałeś że to dla taty :lol:

Pawel ja właśnie jak oklejałem swój panel to miałem problem z naciąganiem bo kupiłem taki grubszy skaj i musiałem go ciąć na promieniach co nie wygląda za dobrze. :wink:

Witam wszystkich forumowiczów, to mój pierwszy post na diyaudio.
Jakiś czas temu zacząłem czytać to forum i zachęcony tematem DIY postanowiłem wystrugać klasyczne już chyba 3 drogi na STX. Obecnie mam zrobioną w stanie mocno surowym jedną kolumnę, w sobotę zlutowałem zwrotnice, wrzuciłem nieco wytłumienia z waty kosmetycznej i przykręciłem głośniki. Oczywiście nie mogło się obyć be strat - przy profilowaniu tunelu BR podgrzałem opalarką za długi fragment plastiku i przy próbie wciskania na butelkę plastik się zwyczajnie podwinął :/ No trudno, utnę to co popsułem i dorobię z jakiejś rury albo innym sposobem, ale nie o tym chciałem napisać. Kwestia wytłumienia właśnie. Chciałbym się poradzić doświadczonych konstruktorów czy ta ilość waty którą już przykleiłem jest odpowiednia dla GDNa czy jest jej mało. Jakby nie to, że w złej kolejności posklejałem płyty to problemu by nie było, a tak muszę się przeciskać z watą przez dziury na głośniki, co skutecznie zapobiega eksperymentowaniu :/
Zdjęcia:
widok przez otwór dla GDN
łysa górna ścianka komory GDN
widok od przegrody w dół (ścianka, do krótej wchodzi BR też jest goła)
Proszę o jakieś sugestie co do wytłumienia.

Bebok, wytłumienie dajesz doświadczalnie, może być go dużo a może i wcale nie być, poskładaj obie kolumny i zobacz co CI bardziej pasuje

Powrót