• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

a ja byłem dzisiaj w jednym sklepie ze śrubami na bartckiej. Gość nawet nie wiedział, że są czarne imbusy nie mówiąc już o nakrętkach "pazurkowych". Powiedział, że najmniejsze jakie mają to "6".

raffal81, GDN 30/120/1 zapewne, chyba tylko on ma taką odpustową membranę(a szkoda) :wink:

Oj wyglada poprostu inaczej ;P ale nie jest zle ;P z reszta glosnik ma grac ;P wyglad to juz nie az taki wazny ;)

30cm - gdzie to bedzie gralo ? :))) bo moj TIW250 gra w 9m2 ;P:P:P i widac ze chcial by wieksze pomieszczenie ;))

nowy1, teraz możesz z pokoju odsłuchowego wyrzucić odgrzewanie i lampkę nocną do oświetlenia przy wieczornych odsłuchach? :mrgreen: :razz:

W ktoryms z tematow na forum pegelmesser napisal ze w sumie mogloby byc ladniej z moja elektronika w subie i tak hmm, mialem w sumie kiedys dokonac 'minimalizacji' w nim, lecz jakos mnie sie nie chcialo az do wczoraj ;P

dwa moduly z suba (ktore dzialaja oczywiscie OK) zostana zastapione jednym, ladniejszym...
pasywne DC detect Vallemana wydaje sie ze ma kiepska czulosc, teraz jest o wiele lepiej.
standardowo nad wszystkim czuwa AVR

na

czerwony kolorek to masa oczywiscie,
uklad realizuje w sobie

-stand-by on/off, pilot badz switch
-wybor wyjscia (moj sub posiada 2, poniewaz w przyszlosci bedzie drugi pasywny podpiety pod tego samego holtona ;]), pilot badz switch dzwigienkowy
- zabezpieczenie DC
- Delay szybkie odlaczanie glosnikow

standardowo w razie wykrycia DC na wyjsciu uklad odcina zasilanie i odpina glosniki etc etc.
jak skoncze ten uklad to dokleje go do siebie do tematu z subem, moze sie komus przyda

byc moze wyprowadze dodatkowo jeden PIN procka, bo troche ich zostalo..
moze sie przyda np do 1-wire i zabezpieczenia termicznego, pomysle..

aaa, a o akcjach bedzie informowal brzęczyk/buzzer, ktory bedzie na plytce

Powrót