• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Nie był bym taki pewny,zważywszy że robię to tylko po dwie godziny dziennie,i nie zawsze,tydzień czasu odjąć na lakiernika... mało,oj mało czasu.

marian ty to masz fajnie, też chciał bym u siebie w warsztacie "siedzieć" w bluzie i jeszcze z zakasanymi rękawami ale przy -15st.C słabo mi to wychodzi... :D
Ehhh... (jak ja nie trawie zimy)

Jak wycinałeś poszczególne warstwy, tzn. ręcznie czy zamówiłeś cnc?
Super robota, widać, że czas Cię nie goni, o to właśnie chodzi :)
Jedyne co zauważyłem to najpierw fornir na front a potem góra i dół, teoretycznie będzie widać krawędzie ale w praktyce chyba tylko z 30cm :)

Warstwy wycięte na CNC na zamówienie. Przeprowadziłem się do bloku a tu nie bardzo jest możliwość zabawy wyrzynarką :)

Też trochę się obawiam, że będzie widać krawędzie. Plan jest taki, że jak skończę przyklejać żebra i podstawę to przykleję front i tył. Potem szlifowanie i ewentualnie szpachla. Potem oforniruje boki kolumny a dopiero na końcu te skosy na frontach i tyłach. Poza tym dojdzie jeszcze maskownica na magnesach. We frontach mam już wtopione magnesy.

Żeby zamaskować łączenia możesz dokleić na boki po jednej płycie 3mm HDF, albo 3mm MDF jeśli poddałaby się na twoich zaokrągleniach, bez pękania.

Słupki do golfa mk3, w trakcie budowy 3drogi (wysokie i średnie w słupku, niskie w drzwiach) ,a razie średniak. Opcjonalnie malowane + eko skóra, ale zastanawiam się jeszcze nad wykończeniem i czy napis dać do chromu czy malować. Kilka fotek:

Reszta miała być taka, ale... zmieniłem plany :D

Testy bez blaszki były ok pod względem dźwięku. Jak będą głośniki już docelowo zamontowane itp a blaszka będzie do testów tylko dołożona i nie będzie z nią dobrze to ją wywalę i zrobię co innego ;)

Powrót