• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

przy slabym oswietleniu ale widac o co chodzi :) po polerowaniu podobno bedzie przezroczyste... polerowc bede tylko front

calosc miala byc wicinana na frezarce ale widac ze najpierw wycieli na formatowce, tam gdzie bylo frezowane jest berdziej rowno

Kiepsko to wygląda, będziesz musiał to spolerować żeby wyrównać a później opalić żeby było przeźroczyste. Znacznie lepiej wychodzą takie rzeczy z lasera, bez bawienia się w polerowanie krawędzie od razu są przeźroczyste i gładkie.

Tak to wygaladalo, ale chcialem sie upewnic.
Mozna ja gdzies kupic w normalych pieniadzach?

tak, razem z glosnikami na allegro
ona jest wymontowana z fabrycznego zestawu!

---------- Post dodany o 22:57 ---------- Poprzedni post o 10:37 ----------

od kilku lat "skladam" obudowe do symasyma i uniampa...
a ze wkurza mnie to ze jeszcze jej nie zlozylem wiec dokupilem sobie mniejszy radiator i pora posluchac tego w kartoniku po butach ;)

wykleje kartonik folia alu zeby byl ekran i niech sobie gra ;)
alps jest z silniczkiem wiec nie bede go dotykal tylko na pilota... i powinno jakos przetrwac :P

Prace powoli posuwają się do przodu ze względu na brak czasu (praktyki). Monitorki na Tonsil GDN 13/50/9 oraz Seas 27TBFC/G. Fornir z Zagłoby z Dębe Wielkie, cedr

Załączniki

• DSCF7397.jpg
    DSCF7397.jpg
    94.7 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCF7398.jpg
    DSCF7398.jpg
    95.1 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCF7399.jpg
    DSCF7399.jpg
    97.3 KB · Wyświetleń: 0
Nowych klocków nigdy za wiele...

Przy okazji dowiedziałem się że wykonanie PCB która jest oblana plygonem z isolate <0,4mm metodą termotransferu jest "deczko" ciężkie ;)
I warstwa opisowa też lipnie wyszła...ale to będzie w środku to nic
zostało jeszcze do wykonania PCB na front..

Witam
Mam na imie Krzysztof, WITAM wszystkich Forumowiczów .
Może nie od początku ale to projekt sonusa "cremona M"na ktorym starałem się wzorować,trwa od 4 miesięcy po wielu próbach,są to 10 skrzynie :) z qmplami (próby były z mdf gietym,sklejką i na koniec z mdf klejonego warstwowo)i te dopiero oklejone fornirem.(wiem wiem że robią z drewna sonus )ale na początek myśle że cos z tego będzie.Moze pózniej zrobie konkurencje sonusowi)
Przetworniki jakie mam do zastosowania to peerless i vifa

Jutro zaczynam z tylami no i fronty do wycięcia ,jeśli mogę w czymś doradzić to prosze o pytanie troszkę na stolarce sie znam hehe z zawodu stolarz

Pozdrawiam

http://www.theblock.cba.pl/diy/index.htm
K.B

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jak już pisałem kilka str. wcześniej ...."zmieniła mi się koncepcja..." z forniru Sosnowego na Merbau (na fotkach jest już po pierwszej warstwie oleju ;) ) - fornir bardzo ciekawy..., patrząc z różnych kątów ma się lekkie wrażenie jak by "zmieniał kształty usłojeń"...(bądź inaczej mówiąc: pod jednym kątem widać powiedzmy 2 rysunki a patrząc znowu z innego 1 z tych dwóch się "chowa" a gdzieś obok wyłażą kolejne..... ;))

Slideshow- http://img40.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dscf0008vx.jpg (- takie ułatwienie... żeby nie klikać w miniaturki...)

nie wiedzialem gdzie to wkleic wiec wklejam tutaj

zabawki z polinka

wzialem na testy 2 pary nowych terminali pojedycznych

ten prosty jest bardzo fajny, solidny, z uszczelka.
jedyny minus jaki widze to rozstaw zaciskow 25mm. jak widac na zdjeciu nie pasuja do niego banany zespolone

ten drugi to jakas pomylka
terminal rownie solidny, dobry plastik, dobre zaciski.
no ale ten ksztalt - raczej nie kazdemu sie spodoba
no i dziwaczne podlaczanie golych kabli
napewno nie zrobicie tego w gotowej kolumnie :P

a tu listwa ktora uzywa troels w swoich zwrotnicach
plytka CD dla porownania wielkosci
a co tam robi sklejka? a no ona jest w zestawie do zabezpieczenia listwy przed pogieciem :P

nie no zgłupiałem trochę... :) Do tego przydałby się wątek pt "jakość zamawianych elementów do kolumn" i tam zdjęcie+opis jak już tak się rozczulać... :P

Do tego przydałby się wątek pt "jakość zamawianych elementów do kolumn" i tam zdjęcie+opis jak już tak się rozczulać... :P

myslalem zeby zalozyc temat o polinku i jego towarach.
ale taki ogolny temat tez moznaby zalozyc ;)
tylko gdzie?

nie tylko on jej używa przydatna jest...

wiesz co? listwa jest bardzo ladna. ale szczerze mowiac to nie widze sensu jej stosowania...

Powrót