• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Chodzi ci o oplot nylonowy? kupowałem go dwa lata temu na allegro u użytkownika dobry_warsztat. Jest to zwykły oplot stosowany w car audio, więc w takich sklepach można go szukać ;) link

tak, 3sm
gorne to przerobka MX-140 na FX-300 ;)

mam juz dosyc tych frontow i smiecenia w pokoju
koncze obecne projekty i koniec z tym!

Czyli wlaczysz mono ( bo przeciez inaczej sie nie da ) i bedziesz tak dlugo sluchal jednej kolumny, az Ci sie brzmienie spodoba ? Gwarantuje Ci, ze odejdziesz od tego pomyslu i to bardzo szybko, gdy tylko zechcesz go realizowac w praktyce

Ja cały czas robię w mono i co wy na to :biggrin:
Sygnał audio można sobie zmiksować z stereo do mono tak, że informacji nie tracimy. Robienie wszystkiego podwójnie to o 1x więcej niepotrzebnej roboty. Na etapie projektu od 0 do 95% nie trzeba mieć stereo. Ostatnie 5% można sobie szlifować nawet na gotowych zwrotnicach bo zmiana rezystkorka czy dolutowanie małego koda to już jest kosmetyka.
Zresztą ja po tylu latach mam wypracowaną swoją metodę w której jeżeli na sprzęcie pomiarowym i w mono zagra mi tak jak trzeba to wstereo i na docelowym sprzęcie będzie bardzo dobrze ;).

blaszak chodzi 2-3 godziny/miesiac
lapka przedmuchuje jak slysze ze wentylator chodzi...
moze zdjecie klawiatury? :D

Dotarły do mnie zamówione ostatnio missiony w zestawie 2way. Tweetery to w 100% te same co my zamawiamy :)

dawno zwrotnic nie robilem... a jak zrobilem to zapomnialem fotek porobic <glupek>
dlatego tylko jedna pokaze

rowniez w/w 3sm ;)

no to w takim razie nie GDN 13/40/2 a raczej cos pokrewnego
GDN 13/40/2 ma plastikowa membrane na gumowym zawieszeniu
np GDN 13/50/1 ma papier na piance
tak wiec tutaj mamy cos pomiedzy - mam w glowie ten glosnik ale nie pamietam nazwy...

---------- Post dodany o 21:28 ---------- Poprzedni post o 16:58 ----------

przygotowania rozpoczete ;)

Powrót