• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

przestalem z frezowaniem w domu w zeszlym roku... ale z braku czasu i transportu do garazu znowu zaczalem (a tak ladnie pokoj byl wysprzatany )

Jak ja frezuje BOF'em z podpietym odkurzaczem to praktycznie w ogole nic nie pyli. Dopiero po przebiciu plyty na wylot troche dostaje sie do srodka obudowy, no ale to zupelnie normalne...

Co to za pomysły z tym heblem?

bo pyta nie o otwory a o sciecia

ale tez frezarka (sorki za jakosc zdjec - telefon)
IMAG0016.jpg

IMAG0018.jpg

---------- Post dodany o 18:13 ---------- Poprzedni post o 16:44 ----------

IMAG0023.jpg

gotowe ;)

wysylam do klienta. ten szlifuje i zaokragla krawedzie. pozniej lakiernik i gotowe ;)

jeszcze jakbys sie pozbyl cewki przy gwizdku, to byloby dobrze

Aż tak dobrze to nie nie ma:) Ale mnie to cieszy, bo nie muszę komplikować zwrotnicy wyższymi rzędami. 9950 gra na prawdę przyzwoicie. Jak ktoś chce usłyszeć wstęp do audio wyższych lotów to polecam. Na pewno nie jest jak SS i dużo mu brakuje, ale jest dobrze:)(oczywiście pamiętając o dobrej zwrotnicy).
Na razie jest to najtańsza wysokotonówka jaką miałem, która oferuje to czego oczekuję od dobrego audio.

---------- Post dodany o 00:42 ---------- Poprzedni post o 23:56 ----------

Lepsza równowaga tonalna, ale jeszcze mnie coś trochę drażni. Aczkolwiek jest to już brzmienie którego się nie wstydzę:)

Ostatnia edycja:
Pawel to klient bedzie musial jeszcze troche sie pobawic z mdfem jesli to sa otwory pod 9950 :)

przecwiczylem kilka roznych filtrow pod 9950 i wg mnie najlepiej gral przy III rzedzie (jak u yoshiego)

---------- Post dodany o 00:51 ---------- Poprzedni post o 00:47 ----------

co do pomocy Yoshiego to ja dzis chyba do niego z 5 razy dzwonilem :)
robilem zwrotnice i trafil sie strasznie upierdliwy kopulkowy sredniak
a bylem na wsi i daleko od internetu i forumowych "wspomagaczy"
ale dzieki niemu udalo sie
dzieki wielkie!

Aż tak dobrze to nie nie ma:) Ale mnie to cieszy, bo nie muszę komplikować zwrotnicy wyższymi rzędami. 9950 gra na prawdę przyzwoicie. Jak ktoś chce usłyszeć wstęp do audio wyższych lotów to polecam. Na pewno nie jest jak SS i dużo mu brakuje, ale jest dobrze:)(oczywiście pamiętając o dobrej zwrotnicy).
Na razie jest to najtańsza wysokotonówka jaką miałem, która oferuje to czego oczekuję od dobrego audio.

Lepsza równowaga tonalna, ale jeszcze mnie coś trochę drażni. Aczkolwiek jest to już brzmienie którego się nie wstydzę:)

Co tam dałeś za rezystor na 9950? 330m? Nie rozumiem tego zapisu.

Po wielokrotnej aplikacji tego głosnika też mi najczęściej wychodził 3 rząd .. chyba on po prostu go lubi :) . Na drugim rzędzie też go chyba raz zostawiłem i nie było źle, wszystko zalezy z jakim głośnikiem się go łączy i na jakiej częstotliwości. Przy niższych podziałach 3ci rząd spisuje się lepiej.

Powrót