• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Dostaniecie :)
Jak spr. płytkę :) Filtr działa ale mogłem pokręcić kierunek potków :)
Spr to mnóstwo razy ale i tak mam wątpliwości :P

Szkoda, że nie ma opcji zasilania z zasilacza końcówki mocy. Przydatna rzecz, nie trzeba budować oddzielnego zasilacza.

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

też byłbym za dorzuceniem możliwości zasilania z końcówki mocy. Fajnie Raven, że coś działasz w tą stronę, chętnie wypróbuje Twój filtr, tylko dorzuć tą opcję;-)

Szkoda, że nie ma opcji zasilania z zasilacza końcówki mocy. Przydatna rzecz, nie trzeba budować oddzielnego zasilacza.

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
Nic straconego.
Nie ma bo ten filtr miał być do kompletu z płytką końcówki gdzie było już zasilanie.

brak wejścia wysokopoziomowego (kto z tego korzysta ? )
kazdy tak pisze, a jak potrzeba taki filtr lub panel to nagle nikt takiego nie ma!

proponuje opcjonalnie dorobic schemat zeby urzytkownik sobie sam dorobil

swoja droga to przydalby sie filtr HPF + LPF na system 2,2 ;)

Niestety tylko z przestrajanymi filtrami 12db bo do 24db trzeba ośmiosekcyjnych potków .
Nie ma dostępnych takich osiek no i współbieżność już jest problemem i konieczne są drogie potki z 5% tolerancją.
Na 20% nawet jak się zrobi ośkę to się charka rozjeżdża.
A zrobienie elektronicznie okazało się kompletnie nieekonomiczne... elementy są dostępne za 3 miechy już nie.
taniej wychodzi cyfrowo nawet.

Witam ponownie.

Jestem w trakcie wycinania "kratownicy" i mam małą zagwózdkę ....
I chciałem prosić jeszcze o porade odnośnie kratownicy....

Jaka może być najmniejsza wielkość otwóru w kratownicy do wystarczajacego prawidłowego przepływu powietrza w komorze niskotonowca jak i średnitonowca?
Czy powiedzmy 8cm/ 10cm nie bedzie za mało?
Przygladałem sie różnym kratownicą "matrix" w drogich i cenionych konstrukcjach i zauważyłem, że są tam dość małe "dziury" na podobnym poziomie o jakim piszę.
Czy jest różnica w wielkości owych otworów między komorą niskotonowca a średniotonowca?
Z góry dziekuje za radę :)
Pozdrawiam

To ja tylko dorzucę foty blaszek i forniru (i tak mi padła bateria)

chyba że konstruktor zniesie krytykę :P

Mnie to wygląda na zestaw do kina :P robiony przez forumowego kolegę.
Dobra robota.
I ta L26 chyba daje radę ?

Ostatnia edycja:
Szkrzynki super eleganckie.
Terminale mi wyglądają na samoróbki (czyjeś) ale zostały niestety spartolone tymi śrubkami/wkrętami czarnymi.
Jest masa innych możliwości przymocowania takiej blaszki, ten jest najgorszy :/
Plus taki że na tył mało kto patrzy :D

skąd się pisze a nie z kąt ;))

a kolumny fajneeee.

a góra wygląda na ushera?

Ostatnia edycja:

Skrzynki modułowe pod Morela ET338, magnezowego Seasa W12 oraz aluminiowego Seasa L22. Dolny i górny moduł pochylone. Zdjęcie na szybko telefonem na stolarni - nie widać ścięć na frontach wzdłuż pionowych krawędzi.

Fajnie,
szkoda że fornir nie przechodzi płynnie przez wszystkie moduły

Ostatnia edycja:
Panowie to przecież robota LuSzTi'ego o tutaj się zaczęło http://diyaudio.pl/showthread.php/3...dowy-na-zywo-)?p=332712&viewfull=1#post332712 (i proszę się nie czepiać fountek'a bo większy problem jest z L26)

głośniki to : Usher T9950C-15 + Seas L26RFX/P + Fountek FW168 a w satelitach FW146

Wszystko co jest wykonane począwszy od projektu poprzez galoty na wylocie tunelu do blaszek to Jego pomysł, projekt i wykonanie. Pytania kierujcie do niego, ja jedynie mogę pokrytykować i wrazić swoją opinie jako użytkownik.
Mnie to wygląda na zestaw do kina :P robiony przez forumowego kolegę.
Dobra robota.
I ta L26 chyba daje radę ?
właśnie tak coś.... łupnia im brak.

Szkrzynki super eleganckie.
Terminale mi wyglądają na samoróbki (czyjeś) ale zostały niestety spartolone tymi śrubkami/wkrętami czarnymi.
Jest masa innych możliwości przymocowania takiej blaszki, ten jest najgorszy :/
Plus taki że na tył mało kto patrzy :D
Ujmę to tak, nie było ich w palnie sprawa wyszła w ostatnim tygodniu gdy miałem wybrać plastik. Nie mały być ekstra tylko estetyczne, wydaje mi się że spełniają swoją funkcje. Mi w każdym razie nie przeszkadza.

Powrót